Investigations

Undercover onderzoek is het krachtigste instrument dat we hebben om ernstige misstanden met betrekking tot dieren aan het licht te brengen. Onze undercover investigators documenteren misstanden, bouwen aan gedegen dossiers en helpen gruwelijke dierenmishandeling te beëindigen. 

Onze onderzoeken hebben geleid tot Kamervragen, politieonderzoek en tot discussies in de landelijke media in programma’s zoals Jinek, RTL nieuws en Opgelicht.

Vasthoudendheid
House of Animals Investigations bijt zich vast in zaken en sluit een dossier niet voordat een kwestie is opgelost. Lukt het niet morgen of volgende week, dan wel over een maand of jaar.

onderzoeksteam karen cameraman Marcel van de Ven undercover Investigations team

Investigations

House of Animals Investigations heeft de afgelopen jaren onder andere onderzoek gedaan naar:

Voor al deze activiteiten hebben wij steun nodig

Zonder donateurs kunnen we ons gevecht niet voort zetten. 
Sluit je aan bij onze strijd!
STEUN ONS! DONEER NU ›

Netwerk en vertrouwen

We hebben in de afgelopen 10 jaar een groot en uniek internationaal netwerk opgebouwd en dat is cruciaal in het blootleggen van verborgen dierenleed. 

Vaak is er bij tipgevers een drempel om naar de politie te gaan en voor hen is het team van House of Animals Investigations zeer toegankelijk en vertrouwd. Dankzij deze tipgevers en het internationale netwerk is onze informatiepositie uniek te noemen.
Hoe doen wij dat?
onderzoeksteam karen cameraman Marcel van de Ven undercover Investigations team

Onderzoeksteam

Het onderzoeksteam van House of Animals bestaat uit juristen, opsporingsspecialisten en digitale rechercheurs. In veel gevallen zijn dierenleed en criminaliteit nauw met elkaar verbonden en daarom werkt ook de enige forensisch dierenarts in Nederland - Monique Verkerk - mee in ons team en hebben we een goede samenwerking met de dierenpolitie.

Ons (undercover)team verzamelt bewijs van dierenmishandeling en -verwaarlozing, waarna we de daders voor het gerecht dagen en veroordeeld krijgen.

ontdek ons team
Marcel van de Ven

Marcel van de Ven

Voormalig undercoveragent Marcel van de Ven is adviseur van het House of Animals Investigations team. 

Hij werkte bij de Unit Specialistische Operaties (USO) en gaf leiding aan diverse specialistische afdelingen, waaronder Zedenzaken, Observatie en Techniek en de afdeling Forensische Opsporing. 

Omdat de onderzoeken op locatie meestal niet zonder gevaar zijn, werkt House of Animals ook nauw samen met een team beveiligers.
Meer over Marcel

INVESTIGATIONS

House of Animals Investigations heeft tientallen zaken in onderzoek en werkt aan gedegen dossiers om deze zaken aan het licht te brengen. De meest recente successen:

Laatste nieuws

steun ons investigations team

© 2017-2024 House of Animals - IBAN: NL65 TRIO 0198 0364 93
Volg ons!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram