Investigations

Undercover
Undercover onderzoek is het krachtigste instrument dat we hebben om ernstige misstanden met betrekking tot dieren aan het licht te brengen. Onze undercover investigators documenteren misstanden, bouwen aan gedegen dossiers en helpen gruwelijke dierenmishandeling te beëindigen. 
Hun werk komt regelmatig in de media en dat leidt vaak rechtstreeks tot Kamervragen en politieonderzoek. 

Impact
House of Animals Investigations heeft de afgelopen jaren onder andere onderzoek gedaan naar:
malafide puppyhandel, hondengevechten, stroperij, illegale handel in beschermde diersoorten, verwaarlozing van paarden, misstanden tijdens veetransporten en het produceren van dierenporno. 
Onze onderzoeken hebben geleid tot Kamervragen, politieonderzoek en tot discussies in de landelijke media in programma’s zoals Jinek, RTL nieuws en Opgelicht.

Netwerk en vertrouwen
We hebben in de afgelopen 10 jaar een groot en uniek internationaal netwerk opgebouwd en dat is cruciaal in het blootleggen van verborgen dierenleed. Vaak is er bij tipgevers een drempel om naar de politie te gaan en voor hen is het team van House of Animals Investigations zeer toegankelijk en vertrouwd. Dankzij deze tipgevers en het internationale netwerk is onze informatiepositie uniek te noemen.

Team
Het onderzoeksteam van House of Animals bestaat uit juristen, opsporingsspecialisten en digitale rechercheurs. In veel gevallen zijn dierenleed en criminaliteit nauw met elkaar verbonden en daarom werkt ook de enige forensisch dierenarts in Nederland - Monique Verkerk - mee in ons team en hebben we een goede samenwerking met de dierenpolitie.

Voormalig undercoveragent Marcel van de Ven is adviseur van het House of Animals Investigations team. Hij werkte bij de Unit Specialistische Operaties (USO) en gaf leiding aan diverse specialistische afdelingen, waaronder Zedenzaken, Observatie en Techniek en de afdeling Forensische Opsporing. Omdat de onderzoeken op locatie meestal niet zonder gevaar zijn, werkt House of Animals ook nauw samen met een team beveiligers. 

Marcel van de Ven

“Dieren kunnen geen weerstand bieden tegen het enorme geweld wat de mens hen aandoet. Dat is waarom ik opsta en help in de strijd tegen de mensen die de dieren, groot of klein, misbruiken of vernietigen”. House of Animals maakt een vuist en daarom sta ik aan de zijde van Karen, het kopstuk van House of Animals Investigations”. 


Marcel van de Ven

Vasthoudendheid
House of Animals Investigations bijt zich vast in zaken en sluit een dossier niet voordat een kwestie is opgelost. Lukt het niet morgen of volgende week, dan wel over een maand of jaar.

Dossiers House of Animals Investigations:

steun ons investigations team

© 2017-2023 House of Animals - IBAN: NL65 TRIO 0198 0364 93
Volg ons!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram