Massaal doden zwerfdieren Curaçao van de baan

Het massaal vangen en doden van zwerfdieren op Curaçao is van de baan. Dat laat demissionair minister Piet Adema van het ministerie van Landbouw begin november 2023 weten in een brief aan de Tweede Kamer. Stichting Dierenbescherming Curaçao (SDBC) was voornemens een vangactie van zwerfdieren te starten met het doel ze af te maken. House of Animals startte daarop met succes de petitie ‘Stop het doden van honden en katten op Curaçao’, die 12.360 steunbetuigingen kreeg en begin juli in Den Haag is aangeboden.

Demissionair minister Piet Adema schrijft in zijn brief aan de Tweede Kamer:

“De vaste commissie Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft mij op 27 september 2023 gevraagd een reactie te geven op de ontvangen petitie ‘Stop het doden van honden en katten op Curaçao’. Er is naar aanleiding van het verzoek van de Kamer ambtelijk contact geweest met het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur in Curaçao. Hierbij is geïnformeerd naar de vangactie en het dierenleed waarover in de petitie geschreven is.

Uit dit contact blijkt dat de Stichting Dierenbescherming Curaçao uiteindelijk heeft afgezien van de vangactie, na de negatieve publiciteit en contact met het Curaçaose ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur.”

Adema laat verder weten dat de Veterinaire Dienst van Curaçao goed samenwerkt met lokale dierenwelzijnsorganisaties. Euthanasie van honden zou alleen plaatsvinden wanneer de dieren ernstig ziek zijn en euthanasie de enige oplossing is.

Hongersnood straathonden Curaçao tijdens coronalockdown

Op Curaçao dreigden in april 2020 honderden straathonden te verhongeren door de totale lockdown die van kracht was in de strijd tegen het coronavirus. Veel honden werden verzorgd door mensen van hotels, restaurants en cafés, maar omdat iedereen binnen moest blijven en er ook geen toeristen zijn kregen de meeste straathonden geen voedsel en water meer.

We zijn in Nederland een inzamelingsactie gestart om de vele straathonden van een hongerdood te redden. 

Dankzij onze donateurs hebben we twee weken later de eerste hondenbrokken al naar Curaçao kunnen sturen, waarna er elke maand 1.000 kilo bij kwam. De ruim 50 vrijwilligers van de lokale organisatie Feed Friends hadden op deze manier voldoende voorraad om de honden op het eiland te blijven voeren tot de lockdown voorbij was.

400 honden gesteriliseerd op Curaçao

Tijdens een groot sterilisatieproject voor honden op Curaçao in 2018 gingen dierenwelzijnsorganisaties uit Curaçao en Nederland een unieke samenwerking aan. Tien Nederlandse dierenartsen werkten in de zomer samen met lokale dierenartsen en hulporganisaties. In vijf dagen tijd werden door hen maar liefst 400 honden gesteriliseerd. De actie was een initiatief van House of Animals Foundation.

Bekijk de reportage die we over dit project maakten.

Voor al deze activiteiten hebben wij steun nodig

Zonder donateurs kunnen we ons gevecht niet voort zetten. 
Sluit je aan bij onze strijd!
STEUN ONS! DONEER NU ›

Laatste nieuws uit Curaçao

Help de dieren en doneer

© 2017-2024 House of Animals - IBAN: NL65 TRIO 0198 0364 93
Volg ons!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram