Deel dit artikel

Wildcatsfarm in Echt blijft de wet overtreden (video)

De beruchte servalfokker Wildcatsfarm in Echt houdt zich nog steeds niet aan de eisen voor catteries en overtreedt daarmee opnieuw de wet. Een jaar geleden bracht House of Animals schokkende feiten naar buiten over extreme misstanden bij servalfokkers Sinan B. en Bieneke M.. Hun activiteiten strookten niet met het bestemmingsplan en na een handhavingsverzoek door House of Animals moest Wildcatsfarm stoppen onder dwangsom. Zij beloofden de gemeente Echt-Susteren een ander businessmodel, maar daarvan kwam niets terecht.

De toezegging aan de gemeente Echt-Susteren was dat Wildcatsfarm niet meer aan particulieren zou verkopen, maar alleen aan andere catteries. Daarmee zouden ze een groothandel zijn en dat past wel binnen het bestemmingsplan van de gemeente Echt-Susteren. Maar er kwam niets van terecht.Karen Soeters van House of Animals Investigations ging opnieuw de confrontatie aan. Het resultaat zie je hierboven.

Wildcatsfarm in Echt blijft de wet overtreden

Hous of Animals Investigations onthulde een jaar geleden dat Wildcatsfarm servalkittens van net een paar dagen oud verkocht, evenals doodzieke kittens van raskatten als Bengalen en Selkirk Rexen. Undercoveronderzoek liet zien hoe de dieren werden gehouden, in smerige kooien met overvolle kattenbakken en vervuilde drink en etensbakken.

Handhavingsverzoek

House of Animals diende een handhavingsverzoek in bij de gemeente Echt-Susteren, omdat het handelen en fokken op het betreffende bedrijventerrein in strijd is met het bestemmingsplan. Dit werd omzeild door Sinan B., door de gemeente voor te houden dat hij uitsluitend nog als groothandel verder zou gaan. Dit zou wel binnen het bestemmingsplan passen, maar de toezegging bleek al snel een leugen. House of Animals Investigations startte een onderzoek en ontdekte dat er inderdaad nog steeds aan consumenten is verkocht. Alle servals zijn inmiddels verdwenen, maar het fokken met Bengalen en Selkirk Rex katten ging gewoon door. De verkoop aan consumenten vond plaats onder de namen Cattery Mickey en Cattery Poesiemauw.

Ze trekken zich nergens iets van aan

Deze malafide enkel op geld beluste fokker is in Nederland bij geen enkele rasvereniging welkom. Toch krijgen de kittens stambomen, maar nu van de Belgische rasvereniging BCF. Karen Soeters van House of Animals Imvestigations:

“Sinan B. en Bieneke M. houden zich nog steeds niet aan de wet, die voorschrijft dat catteries uitsluitend volledig ingeënte katten mogen verkopen. Ze trekken er zich nergens iets van aan. Ze verkopen hun kittens al na 7-8 weken – wat echt veel te jong is – en zonder enige inenting tegen ernstige ziekten.”

House of Animals besloot daarom onlangs Sinan B. opnieuw te confronteren dat werd een bizar gesprek, waarin hij de gestelde vragen vakkundig ontweek of beantwoordde met een leugen. Inmiddels heeft House of Animals een nieuw handhavingsverzoek ingediend. De websites van Cattery Mickey en Cattery Poesiemauw zijn kort daarna leeggehaald. Het Marktplaatsaccount is van naam en woonplaats veranderd en ook deze advertenties zijn verwijderd.

Wildcatsfarm in Echt
Het was smerig bij Wildcatsfarm in Echt | Foto: ©House of Animals

Tips over Wildcatsfarm?

Uiteraard blijft House of Animals deze fokker in de gaten houden. Mocht je tips hebben over Wildcatsfarm in Echt of andere malafide kattenfokkersm dan kun je deze doorgeven aan kattenhandel@houseofanimals.nl of via het meldpunt kattenhandel.

© 2017-2024 House of Animals - IBAN: NL65 TRIO 0198 0364 93
Volg ons!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram