Animals Today: de nieuwssite waar dier en natuur voorop staan

Animals Today is onze dierennieuwssite. Dagelijks plaatsen we artikelen, video’s en foto’s over dieren, natuur en milieu die je nauwelijks in de reguliere media vindt. Onze onderwerpen zijn soms confronterend en aangrijpend, zoals artikelen over (trofee)jacht en de handel in wilde dieren. Maar we brengen niet alleen ellende, check vooral ook het Goed Nieuws van de Dag en de fascinerende wetenswaardigheden. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je oververhitting bij konijnen voorkomt of welke twaalf dingen je hond doet als hij je iets wil vertellen.

Ook tonen we op Animals Today onze prachtige maar aangrijpende documentaires over bijvoorbeeld Hanoi, de gal van de beer, The Galgo’s Last run en korte reportages over onze acties tegen dierenbeulen … Op dit moment maken een documentaire over varken Sam, gered uit de intensieve veehouderij die voor het eerst in haar leven in het stro zelf haar biggetjes mag opvoeden! 

Onze community voelt zicht verbonden met de natuur. In onze ruim 12.000 artikelen vindt elke liefhebber onderwerpen die hem of haar aanspreken. Journalisten en politici kijken mee en pakken vaak onderwerpen op die door ons op de agenda zijn gezet. Zo worden onpopulaire onderwerpen als stalbranden, het levende versnipperen van hanenkuikens en onverdoofd slachten toch onderwerp van gesprek in het parlement en in de media.

Onze artikelen zorgen voor bewustwording en zetten aan tot actie. Zo laat Animals Today telkens weer zien welke ellende schuilgaat achter de aanschaf van pups uit de malafide hondenhandel. Lezers zijn daardoor beter geïnformeerd.  Bewustwording helpt ook om plaatsen te vermijden waar feest wordt gevierd over de rug van dieren, zoals op paardenmarkten, in dolfinaria, bij gedateerde tradities (de haan van Kallemooi) en evenementen waarvoor dieren worden ingehuurd, zoals via Bert’s Animal Verhuur

Als dierenliefhebber moet je een lange adem hebben, maar bewustwording en vasthoudendheid hebben effect. Kennis is macht en leidt tot bewustzijns- en gedragsveranderingen. Wil jij AnimalsToday steunen? Help ons met een donatie en maak het mogelijk dat we blijven publiceren over dier, natuur en milieu!

Benieuwd naar het werk van Animals Today?

Naar de website

Help dieren in nood

© 2017-2024 House of Animals - IBAN: NL65 TRIO 0198 0364 93
Volg ons!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram