House of Animals maakt dieren in de vee-industrie zichtbaar

Als House of Animals kunnen we het niet vaak genoeg benadrukken: dieren zijn geen dingen. Waarom worden ze dan wel zo behandeld? Ontelbare gruwelen vinden plaats achter de gesloten deuren van boerderijen, veewagens en slachterijen, maar House of Animals brengt ze aan het licht. 

Geweld, stalbranden, angst, dieren die hun kont niet kunnen keren of door hun poten zakken: het extreem korte leven van een dier in de vee-industrie is elke dag een hel. We doen aangifte bij ernstige wandaden, zoals verwaarlozing of mishandeling. 

Ernstig dierenleed bij stierkalfjes

Jaarlijks worden miljoenen dieren in Nederland geslacht. Toch zie je ze zelden. Hooguit vang je de blik van een varken op weg naar het slachthuis. Deze dieren verdienen het om gezien en erkend te worden, want alleen dan kunnen we gezamenlijk zorgen voor verandering.

Het team Investigations van House of Animals filmde het leed van stierkalfjes, een rest’product’ van de zuivelsector. Direct na de geboorte worden ze van hun moeder gescheiden en eenzaam in eenlingboxen gestopt, waar ze kunstmelk krijgen. Als ze nog maar heel klein zijn, gaan de diertjes al naar de mesterij. Nederland importeert daarnaast zo’n 800.000 kalveren om hier vet te mesten, vooral uit Ierland. De kalfjes zijn dagenlang onderweg en roepen hartverscheurend om de melk die ze tijdens een groot deel van het transport niet krijgen. Per minuut worden in Nederland drie van deze kalfjes geslacht.

House of Animals eist verbod op onverdoofde slacht!

Meer dan een miljoen dieren worden jaarlijks onverdoofd geslacht in Nederland. Vanuit religieus perspectief wordt de dieren de keel doorgesneden terwijl ze volledig bij bewustzijn zijn, waarna ze een minutenlange doodsstrijd doormaken. Door deze barbaarse manier van slachten lijden de dieren gruwelijk, wat ook in honderden wetenschappelijke onderzoeken is aangetoond. House of Animals filmde de manier waarop een rund werd geslacht tijdens het offerfeest, in een Nederlands slachthuis. Het moet voor een dier niet uitmaken welk geloof zijn slachter heeft.

Jij kunt ook helpen!

Word donateur!

Voor al deze activiteiten hebben wij je steun nodig. Zonder donateurs kunnen we ons gevecht voor een dierwaardiger wereld niet voortzetten. Sluit je aan bij onze strijd!
DONEER NU ›

Teken de petitie

Al jaren strijdt House of Animals voor een totaalverbod op onverdoofd of onbedwelmd slachten. Andere Europese landen hebben al een verbod ingevoerd en het is hoog tijd dat Nederland volgt! Wij blijven hiervoor vechten. Jij ook?
TEKEN PETITIE ›

Hittestress bij varkens 

Zonnig zomerweer betekent een lijdensweg voor dieren op weg naar het slachthuis. Elk jaar weer laten we zien welk leed hittestress veroorzaakt. Zoals bij de varkens in deze video. Wij stoppen niet tot hierin verbetering komt. Een van de grootgrutters adverteert dat het weer tijd is voor de barbecue. Maar dat schijnbare onschuldige 'pleziertje' staat in geen verhouding tot de ellende van het dier dat wordt geconsumeerd. 

Zieke runderen wachten op transport 

Deze video toont een ontluisterend beeld van de routine in Nederland aangaande diertransporten en het toezicht op dierenwelzijn. Een vrachtwagen geladen met koeien staat te wachten bij veeverzamelplaats Teus Kuiper in Hoogblokland. In de veewagen bevinden zich 4 zieke dieren die onder geen beding op transport hadden gemogen. Dat dit wel gebeurt is een overtreding van de Europese Transportverordening en in strijd met alle gangbare dierenwelzijnsnormen.

In de media

Onze missie is om iedereen te laten zien wat de verborgen dieren die we houden voor consumptie dagelijks moeten ondergaan.

Laatste nieuws over vee-industrie

Steun onze strijd tegen de vee-industrie

© 2017-2024 House of Animals - IBAN: NL65 TRIO 0198 0364 93
Volg ons!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram