Paardenmarkten zonder paarden: House of Animals gaat ervoor

House of Animals doet al jarenlang onderzoek naar paardenmarkten en maakt wantoestanden openbaar. Telkens weer zien we massale wetsovertredingen, waar we melding van maken en aangifte tegen doen. Dankzij onze acties voeren sommige marktmeesters kleine verbeteringen door, maar dat is nog lang niet voldoende om dierenleed te voorkomen. Aangezien paardenmarkten echt achterhaald zijn, gaan wij door tot het dorpsfeesten zijn zonder paardenhandel!

Het gaat er grimmig aan toe in Hedel

Op verschillende paardenmarkten in het land, zoals de beruchte markten in Hedel en Zuid-Laren, controleren we hoe men met de dieren omgaat. En of de markten voldoen aan de wetgeving, wat nooit het geval is. De sfeer is grimmig, we hebben altijd beveiliging nodig om dit werk te kunnen doen. Paardenhandelaren zijn er absoluut niet van gediend dat wij de ruwe behandeling van hun dieren vastleggen, zoals je kunt zien in onze video. De bedreigingen weerhouden ons Investigations-team natuurlijk niet.

Urenlang stress op de paardenmarkt

Paarden, pony’s en een enkele ezel arriveren ’s nachts en staan de hele dag vlak bij het feestgedruis en keiharde muziek. Zelfs een hittegolf weerhoudt de handelaren niet, zoals je kunt zien in onze video van de paardenmarkt in Bemmel.

Telkens weer zien we te jonge, gewonde, zieke of verzwakte dieren aangeboden worden: vele eindigen in het slachthuis. Urenlang staan de paarden en pony’s te dicht op elkaar en veel te kort aangebonden, waardoor ze niet bij hun hooi kunnen. Containers met water staan wel op de markt, maar er zijn weinig handelaren die het daadwerkelijk aan hun dieren geven. Ook verloopt het in- en uitladen ruw en stressvol. Zorgelijk is dat zelfs de paspoort- en chipcontrole ondermaats is.

Je zou verwachten dat de officiële toezichthouder, de NVWA, deze misstanden aanpakt. Maar die is vaak in geen velden of wegen te bekennen.

Jij kunt ook helpen!

Voor al deze activiteiten hebben wij je steun nodig. Zonder donateurs kunnen we ons gevecht voor een dierwaardiger wereld niet voortzetten. Kijk hier voor de mogelijkheden en sluit je aan bij onze strijd!
DONEER NU ›

Ruwe behandeling paarden op Zuidlaardermarkt

De jaarlijkse Zuidlaardermarkt vond op 15 oktober plaats en helaas was het weer een ramp voor de paarden, pony’s en ezels op de paardenmarkt. Het team van 1037 Against Animal Cruelty was ‘s nachts in het Drentse Zuidlaren en filmde flink wat overtredingen, paarden die onrustig waren en sommigen ronduit doodsbang.

Karen's vlog: Paardenmarkt Hedel is de druppel

Karen Soeters van Animals Today bracht samen met Stichting Dier&Recht een bezoek aan de paardenmarkt in Hedel, Gelderland. De beelden die ze vastlegden maken meer dan ooit duidelijk dat paardenmarkten niet passen in deze tijd en keihard in strijd zijn met de Wet dieren.

Paardenmarkten zijn in strijd met de wet

We kunnen er kort over zijn: paardenmarkten passen niet meer in deze tijd. Het zijn feesten met een kermis, braderie, veel herrie en drank. Gezellig voor bezoekers, maar hier horen paarden en pony’s niet tussen te staan. Sterker nog, de manier waarop ze worden behandeld is keihard in strijd met de Wet dieren, zoals onze beelden telkens weer bewijzen.

Laatste nieuws over Paardenmarkten

Help ons een einde te maken aan paardenmarkten

© 2017-2023 House of Animals - IBAN: NL65 TRIO 0198 0364 93
Volg ons!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram