De impact van House of Animals

House of Animals is de dierenbeschermingsorganisatie in Nederland die dierenleed opspoort, onder de aandacht brengt en aanpakt. Ons (undercover)team verzamelt bewijs van dierenmishandeling en -verwaarlozing, waarna we de daders voor het gerecht dagen en veroordeeld krijgen - bijvoorbeeld malafide hondenhandelaren en betrokken dierenartsen.

Ook helpen wij dieren en hun verzorgers in ramp-, oorlogs- en noodsituaties, zoals nu in Oekraïne.

Noodhulp

House of Animals komt vastberaden in actie voor een betere wereld voor dieren. Ook helpen wij dieren en hun verzorgers in ramp-, oorlogs- en noodsituaties, zoals nu in Oekraïne. 
Meer over Noodhulp

Animals Today

Animals Today is onze dierennieuwssite. Dagelijks plaatsen we artikelen, video’s en foto’s over dieren, natuur en milieu. Onze onderwerpen zijn soms confronterend en aangrijpend.

Lees Meer

Investigations

Door (undercover) onderzoek brengen we ernstige misstanden aan het licht. We documenteren misstanden, bouwen dossiers en helpen dierenmishandeling te beëindigen.
Lees MEer

Kleine greep van onze impact

Zichtbaarheid

House of Animals heeft een bijzonder (internationaal) netwerk en een unieke informatiepositie opgebouwd. We een enorm landelijk bereik waarmee we veel mensen (en de politiek) bewust kunnen maken van dierenwelzijnskwesties.

  • Eigen social media-bereik van 7,2 miljoen per jaar;
  • Op AnimalsToday, het nieuws- en mediaplatform van House of Animals, verschenen meer dan 12.000 artikelen;
  • Honderden publicaties en mediaoptredens op nationale televisie en in radioprogramma’s, in regionale en landelijke kranten, tijdschriften en online nieuwssites.
AnimalsTodayVolg ons op Instagram

Kamervragen

Op basis van onze onderzoeken en publicaties worden regelmatig Kamervragen gesteld, onder andere over misstanden op de paardenmarkt in Zuidlaren en Hedel, het malifide dierenverhuurbedrijf Bert’s Animal Verhuur, circusolifant Carla en ontuchtige handelingen bij hondenshows.

In totaal werden er naar aanleiding van onze onderzoeken en publicaties Kamervragen gesteld door de VVD, PvdD, SP en PVV.

Aangifte doen bij de politie

Naar aanleiding van onderzoeken en publicaties van House of Animals kan het voorkomen dat wij aangifte doen bij de politie. Dit gebeurt wanneer blijkt dat er één of meerdere wetten op flagrante wijze overtreden worden. Wij starten in dat geval met onze jurist een zorgvuldig proces, waarin we de aangifte volledig onderbouwen. Dit leidt vervolgens tot een politieonderzoek. Vaak zijn dit aangiften tegen zaken waar veel mensen hun handen niet aan durven branden.

Bekijk alle aangiftes

Wetswijziging

Met ondersteuning van House of Animals is een wetswijziging tot stand gekomen om in het Limburgse Grevenbicht het beruchte ‘ganstrekken’ te kunnen verbieden. Bij het ganstrekken hangt men een gedode gans aan een touw en mannen te paard proberen de kop van het dier af te trekken. House of Animals heeft jaren actiegevoerd om een einde te maken aan deze bizarre traditie en dat is gelukt.

Wij zorgden voor landelijke media-aandacht en deden aangifte. In 2018 werd na een jarenlange strijd eindelijk gebruikgemaakt van een speciaal voor dit evenement ontwikkelde nepgans.

Voor al deze activiteiten hebben wij steun nodig

Zonder donateurs kunnen we ons gevecht niet voort zetten. 
Sluit je aan bij onze strijd!
STEUN ONS! DONEER NU ›

Een kleine opsomming van onze impact

House of Animals Investigations heeft tientallen zaken in onderzoek en werkt aan gedegen dossiers om deze zaken aan het licht te brengen. De meest recente successen:

2023

2022

2021

2020

2019

Laatste nieuws 

© 2017-2024 House of Animals - IBAN: NL65 TRIO 0198 0364 93
Volg ons!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram