Malafide hondenhandel

House of Animals spoort malafide hondenfokkers en -handelaren op en openbaart hun wandaden. Onze lijst van successen groeit met de dag. Zo moest de horrorfokker in Eersel zijn fokschuur sluiten, werden er dankzij ons verwaarloosde honden weggehaald bij een broodfokker in Deurne, moesten grote broodfokhandelaren in Lelystad en Wijchen hun deuren sluiten en werden er corrupte dierenartsen voor het veterinair tuchtcollege gedaagd – wederom dankzij de inzet van House of Animals.

Arrestaties na undercoveracties

Ook internationaal is niemand veilig voor ons team van investigators. In onder andere Utrecht, Amsterdam en Vlaardingen arresteerde de politie dankzij onze undercoveracties een Bulgaarse puppyhandelaren die veel te jonge, zieke en niet ingeënte hondjes verkochten, zowel Pomerianen, Teckeltjes als Buldogs. Paspoorten zijn vervalst, chipnummers kloppen niet en in sommige gevallen moesten de puppy’s geëuthanaseerd worden omdat ze zo ziek waren of ernstig probleemgedrag vertoonden.

Onderzoek naar dierenmishandeling

Ons onderzoek naar deze ernstige vorm van dierenmishandeling en -verwaarlozing is hard nodig want bij malafide broodfok gaat alles mis! Medische zorg ontbreekt, pupjes leven in betonnen hokken en komen nooit buiten, worden vaak niet ingeënt en soms eigenhandig gedood als ze ziek zijn – vaak met een kogel door het kopje. Toezichthouder de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) verzuimt kordaat op te treden en geeft waarschuwing na waarschuwing. Intussen spint Marktplaats er garen bij want veel hondjes worden via online advertenties verkocht.
Hongaarse dierenartsen frauderen met in Nederland verkochte puppy’s

Voor al deze activiteiten hebben wij steun nodig

Zonder donateurs kunnen we ons gevecht niet voort zetten. 
Sluit je aan bij onze strijd!
STEUN ONS! DONEER NU ›
Broodfok-puppy's-house-of-animals

Wat is broodfok?

zo veel mogelijk pups fokken. Om de kosten laag te houden, leven de honden in kleine, smerige hokken in schuren. De ouderdieren wordt gezien als fokmachines, die zo vaak mogelijk pups moet produceren. 
Meer over broodfok

Herken een broodfokker 

Denk je erover een puppy aan te schaffen of ken je iemand die dit van plan is? Koop geen puppy via een online platform, zoals Marktplaats, Gumtree of eBay!
meer tips

Meldpuntbroodfok

Ken je iemand die regelmatig pups te koop aanbiedt en heb je het vermoeden dat dit niet pluis is? Of heb je zelf een pup aangeschaft en denk je dat er sprake was van illegale puppyhandel?
Meld broodfok

Onze successen

Media-aandacht House of Animals over broodfok en broodfokhandel

We zorgen voor structurele aandacht voor illegale puppyhandel in de media. Onze campagne voor bewustwording over de malafide hondenhandel heeft miljoenen mensen bereikt. Door ons werk verschenen honderden publicaties in alle landelijke en regionale kranten. Ook waren we onder meer te gast bij Nieuwsuur, Opgelicht?!, Hart van Nederland, Eva Jinek, Op1, EenVandaag, EditieNL, AD Nieuws en Koffietijd. Ook hebben wij, in de vele jaren dat wij ons voor alle dieren inzetten, honderden informatieve en kritische artikelen gepubliceerd op onze nieuwssite Animals Today.

Koffietijd

Karen Soeters is namens House of Animals regelmatig te gast bij Koffietijd, met uiteenlopende dierenitems zoals onder andere de galgo’s, de wolf en de straathonden van Roemenië.
Kijk terug

PetTalk

Karen Soeters van de organisatie House of Animals vertelt hierin over de vele misstanden in de wereld van illegale broodfok. Aanleiding zijn de corona-puppy’s die veel in de media verschijnen.
Kijk terug

Opgelicht

Te gast bij Opgelicht om te praten over de malafide teckelfokkers/broodfok in Woerden.
Kijk terug

Help, om een einde te maken aan broodfokhandel

Word donateur!

We hebben jouw hulp heel hard nodig.  Enkel dankzij onze fantastische donateurs kunnen wij rechtszaken starten, undercover acties uitvoeren en broodfok handelaren laten sluiten.
DONEER

Broodfok melden

Ken je iemand die regelmatig pups te koop aanbiedt en heb je het vermoeden dat dit niet pluis is? Of heb je zelf een pup aangeschaft en denk je dat er sprake was van illegale puppyhandel? 
MELD BROODFOK

Blijf op de hoogte!

Je kunt dieren steunen door je onderaan deze pagina in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Daarnaast kun je op de hoogte van de ontwikkelingen blijven via ons media platform AnimalsToday.
www.animalstoday.nl

Laatste broodfokkers nieuws

De meest recente resultaten:

Help ons de malafide broodfokhandel te stoppen

© 2017-2024 House of Animals - IBAN: NL65 TRIO 0198 0364 93
Volg ons!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram