Deel dit artikel

House of Animals haalt half miljoen op voor dieren Oekraïne

House of Animals heeft meer dan een half miljoen euro ingezameld met haar hulpactie voor de asieldieren in Oekraïne. Sinds het begin van de oorlog zijn 11 vrachtwagens met een totaal van 330 pallets brokken, mandjes en zelfs balen met hooi en kuil richting Oekraïne vertrokken. Hiermee zijn tienduizenden (asiel)dieren van de hongerdood gered.

House of Animals haalt half miljoen op voor dieren Oekraïne

House of Animals haalt half miljoen op voor dieren Oekraïne | Foto: House of Animals

Door de oorlog is er een gebrek aan allerlei basismiddelen in Oekraïne, zo ook aan diervoeding. House of Animals meldt dat zeker 125 ton brokken (125.000 kilo!) zijn verdeeld onder verschillende asielen in Kiev, Kramatorsk, Charkov, Dnipro en Zaporizhja. Verder deed de stichting een donatie aan 17 asielen omdat directe hulp vereist was. Hierdoor kon een asiel in Charkov 267 dieren evacueren. Ook Oekraïense dierenbeschermers die op straat voer achterlaten voor zwerfdieren kregen hulp van House of Animals.

House of Animals haalt half miljoen op voor dieren Oekraïne

Ook zwerfdieren krijgen hulp | Foto: House of Animals

House of Animals en haar Nederlandse partner ‘HUP - Help Ukrainian Pets’ zorgen voor het transport van voer en andere benodigdheden naar verschillende depots in Oekraïne. Vanuit daar worden de brokken en andere noodhulp verspreid door de Oekraïense partners UPAW, Tailed Hostages of War en Animal ID, een operatie die levensgevaarlijk kan zijn.

House of Animals haalt half miljoen op voor dieren Oekraïne

Noodhulp voor dieren verspreiden kan levensgevaarlijk zijn | Foto: House of Animals

Een half miljoen voor noodhulp aan dieren

Sinds het begin van de oorlog is het crisisteam van House of Animals onverminderd doorgegaan met het regelen van hulp voor de asieldieren in Oekraïne. Karen Soeters en collega Esther Kef gingen zelf naar de Oekraïense grens met Polen om de logistieke infrastructuur voor de transporten op te zetten, de lokale partners te ontmoeten en om te zien waar steun nodig is. Karen Soeters:

“Onze Oekraïense partners zijn zeer onder de indruk van de steun die zij sinds het begin van de oorlog vanuit ons kleine landje krijgen. En om eerlijk te zijn, dat zijn wij zelf ook! Het is hartverwarmend om te zien dat Nederlanders zich massaal inzetten voor dieren in de Oekraïne. House of Animals is tot nu toe de enige organisatie in heel Europa die structureel twee vrachtwagens voer voor dieren per week stuurt. Deze transporten zijn van levensbelang voor tienduizenden dieren.”

House of Animals haalt half miljoen op voor dieren Oekraïne

Ook particulieren worden geholpen met de zorg voor dieren | Foto: House of Animals

Sirius

De noodactie was in eerste instantie opgezet om shelter Sirius bij Kiev te helpen – het grootste asiel van Oekraïne waar meer dan 3.000 dieren zijn gehuisvest. Inmiddels helpt House of Animals asielen in heel Oekraïne die noodhulp behoeven. Dankzij de noodactie zijn tienduizenden honden en katten van een hongerdood gered.

House of Animals haalt half miljoen op voor dieren Oekraïne

De hulp wordt enorm gewaardeerd | Foto: House of Animals

Help de dieren in Oekraïne

Maar de oorlog is nog niet voorbij. Integendeel, er komen steeds meer aanvragen voor noodhulp binnen. Er is nog veel werk aan de winkel, daarom blijft House of Animals geld inzamelen en hulp bieden zolang dit nodig is. De dieren in Oekraïne steunen kan via de website van House of Animals.

House of Animals haalt half miljoen op voor dieren Oekraïne

Foto: House of Animals

House of Animals haalt half miljoen op voor dieren Oekraïne

Help de dieren in Oekraïne | Foto's: House of Animals

Persbericht House of Animals

© 2017-2024 House of Animals - IBAN: NL65 TRIO 0198 0364 93
Volg ons!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram