House of Animals legt barbaarse wereld van hondengevechten bloot

Hondengevechten veroorzaken gruwelijke verwondingen en immens veel pijn. De dieren vechten met elkaar op leven en dood, terwijl toeschouwers weddenschappen afsluiten. De wreedheid van mensen die hierbij betrokken zijn is ongekend en angstaanjagend. House of Animals strijdt tegen deze hartverscheurende vorm van dierenmishandeling, die helaas structureel in Nederland voorkomt. 

Criminelen verdienen een fortuin door het gokken op illegale hondengevechten en zijn vaak ook betrokken bij andere misdrijven. Niet alleen de gevechten zijn heel lucratief: winnende vechthonden en hun nakomelingen leveren veel geld op.

Deze bloeddorstige evenementen vinden meestal plaats op afgelegen locaties, maar soms worden ook kleinschalige hondengevechten in woningen gehouden. Zoals in het geval van 4 mensen uit Amersfoort en Zeist, die veel te lage straffen kregen opgelegd.

Honden worden vermoord

Voor de mensen die deze gevechten organiseren zijn honden die verliezen niets waard. De dieren worden vaak gedood, door ze te verdrinken of door hun schedel in te slaan. Bij gewonde dieren blijven ernstige verwondingen onbehandeld. 

Hoewel gedode honden lang niet altijd worden teruggevonden, komt dumping van een hondenlijk soms voor. De arme dieren hebben ernstige bijtwonden in hun nek, snuit of kop en gewoonlijk is de chip verwijderd. 

Lees meer op Animals Today ›

Getuigen gezocht: Wie dumpte deze gewonde dode hond? | Foto: Politie Amsterdam

Vechthonden getraind door verscheuren van prooidieren

hondengevechten
Bovendien traint men honden voor gevechten door ze te laten oefenen op andere honden, of op diersoorten als katten, konijnen, kippen en wilde dieren als dassen. Gewetenloze handelaren vinden huisdieren die ze als levend aas gebruiken eenvoudig via online platforms als Marktplaats, of stelen ze. Ze weten zelfs met een smoes dieren uit het asiel te adopteren. Mensen hiervan bewust maken is daarom een van de speerpunten van House of Animals.

Hondengevechten horen thuis in het verleden

Hondengevechten veroorzaken vreselijk veel dierenleed. Dat deze misdadige praktijken nog zo veel voorkomen vinden wij onacceptabel. House of Animals is vastberaden hier een einde aan te maken en jouw hulp is daarbij essentieel.

Word donateur!

Voor al deze activiteiten hebben wij je steun nodig. Zonder donateurs kunnen we ons gevecht voor een dierwaardiger wereld niet voortzetten. Sluit je aan bij onze strijd!
DONEER NU ›

Meld hondengevechten

Vermoed je dat er ergens hondengevechten plaatsvinden? Meld dit bij de (dieren)politie op telefoonnummer 144 of 0900-8844. Of stuur een bericht via tip@houseofanimals.nl (dit kan ook anoniem).
tip@houseofanimals.nl

In de media

RTL Nieuws 

Interviewde Marcel van de Ven van het House of Animals Investigations team als deskundige.
Lees meer...
Karen Soeters

Karen’s blog

Harde straffen voor hondengevechten, uitbreiding wet noodzakelijk. Proces tegen de organisatoren van hondengevechten. 
Lees meer...

Nieuwsuur

Karen Soeters vertelt over hondengevechten in Nederland, naar aanleiding van het proces tegen vier verdachten.
Lees meer...

Help mee en word donateur

© 2017-2024 House of Animals - IBAN: NL65 TRIO 0198 0364 93
Volg ons!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram