House of Animals Awards - Gouden Vogels

De media spelen een onmisbare rol bij het onder de aandacht brengen van dierenwelzijnskwesties. House of Animals stimuleert de mediawereld om vaker over dierenwelzijn te publiceren en om dierenwelzijnsonderwerpen in producties op te nemen.

Gouden Vogels - House of Animals Awards

Daarom organiseren wij elk jaar de House of Animals Awards, een bijzonder evenement waar markante BN’ers de Gouden Vogels uitreiken aan mensen uit de media die op bijzondere wijze aandacht schonken aan dierenwelzijnskwesties. Een beloning voor producties die bijdragen aan meer bewustzijn over dierenwelzijn en onze omgang met dieren, ongeacht het soort dier.

Televisie- en radioprogramma’s, kranten- en tijdschriftartikelen, reclames, campagnes en films; alle soorten publicaties maken elk jaar kans op een Gouden Vogel.

Vakjury

De vakjury bestaat uit presentatrice Loretta Schrijver, filmmaker Eddy Terstall, bioloog David van Gennep, mediawetenschapper Maarten Reesink en reclamemaker Joeri Jansen. Zij toetsen mediaproducties op impact, lef, creativiteit en journalistieke integriteit.

BN'ers

De Gouden Vogels werden afgelopen jaren onder andere uitgereikt door Georgina Verbaan, Paul de Munnik, Dinand Woesthoff, Giel Beelen, Floortje Dessing, Janine Abbring, Milouska Meulens en André van Duin. Helaas kunnen de House of Animals Awards 2020 door de pandemiemaatregelen niet doorgaan.

Het motto van de House of Animal Awards 2019 was ‘We inspire change’ en gaat over de verandering die wij met elkaar willen bewerkstelligen voor dieren, door mensen.

Help de dieren en doneer

© 2017-2024 House of Animals - IBAN: NL65 TRIO 0198 0364 93
Volg ons!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram