Monique Verkerk

Na haar studie ging zij als dierenarts aan de slag bij een dierenkliniek in Bergen, waar zij nu nog steeds werkzaam is. Tevens werkt ze bij een dierenartsenpraktijk in Heiloo.

 

In 2012 richtte Monique in samenwerking met Frank van de Goot Forensisch dieronderzoek op. Nu voert ze naast haar werk als dierenarts ook onderzoek uit op mishandelde dieren. Als uit dit onderzoek komt vast te staan dat een strafrechtelijk onderzoek een mogelijkheid is, neemt zij contact op met Frank. De bewijslast wordt dan opgebouwd op dezelfde manier als dit bij menselijke slachtoffers gebeurt. Hierdoor wordt het mogelijk om de dader(s) strafrechtelijk te vervolgen. Niet alleen wordt vervolging mogelijk, maar ook de strafmaat zal door deze bewijslast hoger liggen.

 

Begin 2014 startte Monique met de opleiding tot “Master of Science with a major in Veterinary Medical Sciences and a concentration in Veterinary Forensic Sciences” van de @ “University of Florida”. In 2018 rondde zij de opleiding summa cum laude af en mag zij zich de eerste veterinair forensisch arts van Nederland noemen. Naast haar fulltime werk als dierenarts en haar werk voor Stichting Forensisch Dierenonderzoek, vindt Monique ook nog tijd om cavia’s, schildpadden en slakken op te vangen.

© 2017-2024 House of Animals - IBAN: NL65 TRIO 0198 0364 93
Volg ons!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram