Noodhulp voor oorlogsdieren in Oekraïne

Sinds het begin van de oorlog op 24 februari 2022 in Oekraïne biedt House of Animals noodhulp. Hiermee redden we tienduizenden honden, katten, konijnen, cavia’s maar ook paarden, geiten, schapen en zelfs een kameel van de hongerdood. Ook financieren wij de renovatie van kapotgeschoten dierverblijven en bekostigen we sterilisaties en operaties voor gewonde dieren. Extra huisvesting voor ontheemde dieren in de uitpuilende asielen wordt door onze donateurs bekostigd. De grootste hoeveelheid noodhulp voor huisdieren vanuit Europa komt van House of Animals. Daarom gaan we onverminderd door met onze steun. Wij kunnen alle hulp gebruiken en zijn dankbaar voor elke financiële bijdrage!

Opvangen en verzorgen van straatdieren

Duizenden dieren werden slachtoffer van de bombardementen en kwamen op straat terecht. Ze lopen zware trauma´s op en verhongeren indien hulp achterwege blijft. Lokale vrijwilligers en asielen ontfermen zich over deze dieren. Om te voorkomen dat hun aantal exponentieel toeneemt, is sterilisatie van groot belang. House of Animals steunt bij het voeren, opvangen en verzorgen van straatdieren en dieren in de asielen. We financieren voer, medicijnen en veterinaire hulp, waaronder sterilisaties.

Veel opvangcentra en dierenklinieken raakten zo beschadigd dat zij daarnaast ook hulp nodig hebben bij het herstellen van elektriciteits- en watervoorzieningen, evenals bij de renovatie van gebouwen. Door het toegenomen aantal zwerfdieren is bovendien de bouw van extra noodopvang nodig. Omdat lokale donateurs zelf slachtoffer van de oorlog zijn, is hun financiële steun weggevallen. Onze hulp is daarom hard nodig.

Jij kunt ook helpen! Klik op onderstaande knop: Red dieren in nood!

House-of-Animals-kat-oekraine

Jij kunt ook helpen!

Zonder donateurs kunnen we ons gevecht niet voort zetten. 
Kijk hier voor de mogelijkheden en sluit je aan bij onze strijd!
DONEER NU ›

Dierenasiel Gostomel

De emotionele Maria van dierenasiel Gostomel in Oekraïne eerder dit jaar raakte ons diep. Er was geen elektriciteit en ook geen communicatie meer mogelijk, omdat de Russen de telefoons hadden ingenomen.

House of Animals nam contact op met Maria en heeft dankzij donateurs aan het begin van de oorlog een aggregaat kunnen kopen. Het was dan ook erg bijzonder en ontroerend dat het team van House of Animals dierenopvang Gostomel en Maria een half jaar later kon bezoeken, tijdens een reis langs een aantal door oorlog getroffen shelters. In deze video ontmoeten we de mensen en dieren van Gostomel.

Dierenopvang Best Friends 

House of Animals bezoekt dierenopvang Best Friends in Oekraïne, waar de Russen een bom op hebben gegooid. Honderden katten zijn levend verbrand. De hokken van de honden zijn kapotgeschoten en de dieren in het asiel tot op het bot getraumatiseerd.

Ondanks de tranen en het intense gevoel van onrecht gaan de mensen van Best Friends door met de bouw van hokken en de opvang van dieren uit oorlogsgebied, want hun doorzettingsvermogen is onuitputtelijk. House of Animals steunt Best Friends daarbij met geld, verkregen uit donaties van mensen die zich het lot van oorlogsdieren in Oekraïne aantrekken.

Jaarverslag Oekraïne 2022

Sinds de uitbraak van de oorlog in Oekraïne op 24 februari 2022 zijn er duizenden dieren op straat terechtgekomen. Velen werden achtergelaten toen mensen uit het land vluchtten, raakten zwaar gewond en verkeerden in hongersnood. Karen Soeters, oprichter van stichting House of Animals, nam direct contact op met Sirius - het grootste dierenasiel nabij het gebombardeerde Kiev. Zij had het asiel al eerder bezocht en hield sindsdien contact met de oprichter.

Sirius bleek dringend hulp nodig te hebben, net als andere opvangcentra. Karen stelde een crisisteam op dat zich sindsdien met hart en ziel inzet voor de levering van noodhulp in de verschillende regio’s van Oekraïne. Dankzij onze trouwe donateurs is de noodactie nog steeds in volle gang.

Download het jaarverslag

HOA Jaarverslag Oekraine 2022

Laatste nieuws over Oekraïne

Dankzij uw steun hebben deze dieren hulp

© 2017-2024 House of Animals - IBAN: NL65 TRIO 0198 0364 93
Volg ons!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram