Marianne Miltenburg

Marianne is geboren in Utrecht, maar woont sinds vier jaar in de bossen van Drenthe, samen met echtgenoot Fons en hond Boomer, die ze 15 jaar geleden zelf meenam uit Kreta. Ze hield altijd al van dieren, maar sinds ze haar hond heeft, zet ze zich vooral in voor de zwerfhonden van Griekenland.

Als klein kind al was ze dol op de griezelsprookjes van de gebroeders Grimm en al jong schreef ze griezelfantasieverhaaltjes. Schrijven zat gewoon altijd al in haar genen.
Ze werkt al vijfentwintig jaar als freelance redacteur en schrijfcoach voor een aantal uitgeverijen, schreef twee jeugdboeken en werkt nu aan haar derde. Ook schreef ze Engelstalige columns voor een Griekse krant en in opdracht een educatief boekje voor kinderen op Griekse basisscholen, om de volwassenen van de toekomst wat dierenliefde bij te brengen. Daarnaast schreef ze een schrijvershandleiding voor beginnend schrijvers. Zelf deed ze de 4-jarige schrijversopleiding aan de Hogeschool van Amsterdam.

Naast het redigeren en schrijven van boeken schreef ze columns voor een veelgelezen magazine.

© 2017-2024 House of Animals - IBAN: NL65 TRIO 0198 0364 93
Volg ons!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram