House of Animals wil einde aan uitbuiting van dieren voor vermaak

House of Animals heeft een cruciale rol bij het blootleggen van misstanden en blijft aansporen tot verandering van hoe we met dieren omgaan.

House of Animals achtervolgt Bert’s Animal Verhuur tot hij stopt

Bert’s Animal Verhuur uit Appeltern begaat al 25 jaar consequent ernstige overtredingen en veroorzaakt veel dierenleed. House of Animals heeft meerdere meldingen gedaan, bij de gemeente West Maas en Waal en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). In 2019 verbood de rechter Bert om dieren te verhuren: toch wil hij maar niet stoppen met zijn illegale activiteiten. We maakten een visueel dossier over zijn vele misstanden en pleiten voor een levenslang houdverbod.

Bert lapt de wet aan zijn laars

Met zijn mobiele kinderboerderij reist Bert’s Animal Verhuur het hele land door. Telkens weer zien wij dat de dieren op een onaanvaardbare manier worden behandeld. House of Animals onthulde daarnaast ernstige verwaarlozing van Berts dieren. De NVWA bevestigde de schokkende omstandigheden na inspecties en stelde dat het sterftecijfer extreem hoog is.

Dankzij handhavingsverzoeken van House of Animals kreeg Bert hoge dwangsommen opgelegd. En toch is Bert’s Animal Verhuur nog steeds te vinden op evenementen, dorpsfeesten en (kerst)markten.

Illegale hondenhandel als bijverdienste

Op alle mogelijke manieren wil Bert geld verdienen aan dieren. Zo ontdekte House of Animals bij een undercoveractie dat hij ook een illegale hondenhandel runt. Hierdoor kreeg hij nog meer dwangsommen opgelegd.

Bert Roelofs is hardleers, maar House of Animals heeft een langere adem. Waar Bert ook gaat met zijn dieren, House of Animals volgt hem nauwlettend en gaat daarmee door tot hij stopt. 

House of Animals wil sluiting watercircus

Wat is de stand van zaken rond het transport van 12 zeezoogdieren uit het Dolfinarium naar China?

Sinds 15 september 2015 is het in Nederland verboden om wilde zoogdieren in circusvoorstellingen te gebruiken. Tot nu toe is het Dolfinarium Harderwijk de dans ontsprongen. In dit watercircus moeten intelligente zeezoogdieren nog steeds kunstjes vertonen, puur voor het plezier van de bezoekers. Als het aan House of Animals ligt, duurt dat niet lang meer. 

House of Animals wint rechtszaak tegen verkoop zeezoogdieren

Toen het Dolfinarium 8 dolfijnen, 2 walrussen en 2 zeeleeuwen wilde verhuizen naar China, spande House of Animals samen met Sea Shepherd een rechtszaak aan. Wij toonden aan dat Hainan Ocean Paradise een commercieel pretpark is met entertainment als hoofddoel. Ook maakten we duidelijk dat, naast de stress van de rampzalige verhuizing, de dieren het in China nog slechter zouden krijgen dan in het Dolfinarium Harderwijk al het geval is. De rechter stelde ons in het gelijk, waardoor de export van deze dieren van de baan is. Tweet van Karen

Misleiding slogan Dolfinarium bevestigd door Reclame Code Commissie

Een ander succes behaalde House of Animals na het indienen van een klacht bij de Reclame Code Commissie (RCC) tegen de slogan ‘Ontdek, Beleef en Bescherm’. Pure misleiding, aangezien bezoekers van het Dolfinarium met het kopen van een kaartje totaal niet bijdragen aan het beschermen van dieren. Ze beleven bovendien hooguit een circusact en ontdekken niets over het natuurlijke leven en gedrag van de dieren. De RCC stelde House of Animals in het gelijk en het Dolfinarium moest de slogan aanpassen. 

Lees meer ›

Undercoverbeelden House of Animals ontuchtige handelingen hondenshow

House of Animals maakte schokkende undercoverbeelden van ontuchtige handelingen bij hondenshows, waaronder bij de Euro Bull Expo Holland in Zutphen en bij de Dogshow in Eindhoven. Op onze beelden is te zien dat mensen de geslachtsdelen van hun honden masseren, om ze rustig te houden tijdens de show. Dierenartsen waren het er over eens dat deze handelingen ongewenst en onaanvaardbaar zijn. Verschillende politici stelden Kamervragen en eisten actie van toenmalig minister Schouten. Ontuchtige handelingen tasten niet alleen de integriteit van het dier aan, ze zijn ook tegen de wet. 

De politie startte een onderzoek, maar helaas leidde dit niet tot strafvervolging, ondanks het duidelijke bewijsmateriaal. Wij vinden het onbegrijpelijk dat dit perverse gedrag zonder gevolgen blijft.

Huisdieren verminkt voor ´mooier´ uiterlijk
Ook waren honden met gecoupeerde oren aanwezig bij de Euro Bull Expo Holland. Het couperen schaadt het welzijn van honden ernstig, want oren en staarten zijn essentieel voor hun lichaamstaal en communicatie. Wij vinden het te gek voor woorden dat mensen hun dier willens en wetens laten verminken voor hun eigen plezier. En dit mag notabene helemaal niet: couperen bij honden is sinds september 2001 verboden in Nederland.

Jij kunt ook helpen!

Voor al deze activiteiten hebben wij je steun nodig. Zonder donateurs kunnen we ons gevecht voor een dierwaardiger wereld niet voortzetten. Kijk hier voor de mogelijkheden en sluit je aan bij onze strijd!
DONEER NU ›

Laatste nieuws over entertainment met dieren

Help de dieren en doneer

© 2017-2024 House of Animals - IBAN: NL65 TRIO 0198 0364 93
Volg ons!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram