House of Animals strijdt tegen stroperij

Stroperij veroorzaakt ernstig dierenleed en is een gevaar voor dierenpopulaties en de biodiversiteit. Stropers jagen illegaal, op dieren die niet bejaagd mogen worden en op plekken waar dit niet mag. Of ze gebruiken middelen die verboden zijn, zoals wildklemmen, lichtbakken of hazewindhonden.

House of Animals strijdt tegen de illegale jacht op dieren. We krijgen regelmatig meldingen binnen van mensen die merken dat er iets niet in de haak is. Hebben we het vermoeden dat er sprake is van stroperij, dan doen we onderzoek en schakelen de politie in.

Zo lieten we op een dode das in Limburg autopsie plegen, waaruit bleek dat deze waarschijnlijk gedood was door (vecht)honden. We vermoedden dat de moord op dit dier onderdeel is van een stropersnetwerk dat we op het spoor waren.

House of Animals Investigations

Gevangen vos na 4 dagen doodgeschoten

Daarnaast waren wij betrokken bij een poging een gevangen vosje in Moergestel vrij te krijgen. Helaas werd dit vosje alsnog door de jager die haar had gevangen genadeloos doodgeschoten, toen ze na 4 dagen in de vangkooi dacht haar vrijheid tegemoet te rennen. House of Animals deed aangifte tegen de landeigenaar en de jager, waarna de landeigenaar een boete kreeg van 500 euro. Een schijntje voor deze wreedheid.

Lees ook Karen’s blog: Vosje

Een beetje gerechtigheid voor het vosje

Vos met strop om nek

House of Animals werkt nauw samen met dierenhulporganisaties, zoals Stichting de Toevlucht. Hier werd een vos die vast had gezeten in een metalen strop binnengebracht door de dierenambulance. Waarschijnlijk heeft de vos een dag of 2 vastgezeten op het terrein van een kippenboer in Dronten, wanhopig proberend los te komen uit de strop. Karen Soeters bezocht de opvang en sprak met Gerrit Zant. In onze video kun je zien dat het vosje er slecht aan toe was, maar bij de opvang gelukkig weer langzaam herstelde. 

Jij kunt ook helpen!

Voor al deze activiteiten hebben wij je steun nodig. Zonder donateurs kunnen we ons gevecht voor een dierwaardiger wereld niet voortzetten. Kijk hier voor de mogelijkheden en sluit je aan bij onze strijd!
Steun ons, doneer nu ›

Laatste nieuws over stropen

Help ons misstanden bestrijden

© 2017-2024 House of Animals - IBAN: NL65 TRIO 0198 0364 93
Volg ons!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram