Meldpunt Broodfok

Ook in Nederland zijn illegale broodfokhandelaren actief en het probleem is veel groter dan mensen denken.

Dierenwelzijnsorganisatie House of Animals zet alles op alles om een einde te maken aan illegale hondenhandel. Het Meldpunt Broodfok is een volgende stap in die strijd.

Ken je iemand die regelmatig pups te koop aanbiedt en heb je het vermoeden dat dit niet pluis is? Of heb je zelf een pup aangeschaft en denk je dat er sprake was van illegale puppyhandel? 

 

Dierenleed en veel verdriet

 

Hoe meer informatie, hoe meer onderzoek House of Animals kan doen en hoe meer druk er uitgeoefend kan worden op verantwoordelijken (broodfokhandelaren zelf en de organisaties die hen faciliteren, zoals Marktplaats.nl) en toezichthouders (NVWA). Daar is Meldpunt Broodfok allereerst voor de bedoeld, als verzamelpunt van informatie die leidt tot uitgebreide dossierbouw.

Daarnaast heeft House of Animals de beschikking over een uitgebreid onderzoeks- en juridisch team. Op basis van de verstrekte informatie en onderzoek komen zij in actie. Bij overtreding van de wet, bijvoorbeeld, zal het juridisch team direct een procedure starten tot een verzoek van handhaving bij de NVWA.

Hongaarse dierenartsen frauderen met in Nederland verkochte puppy’s

Melding maken

Om de broodfok voor eens en voor altijd een halt toe te roepen in Nederland is jouw hulp nodig. Ben of ken jij gedupeerde(n) van een broodfokhandelaar? Meld het!

Broodfokhandel kent alleen maar verliezers

Pas als mensen een pup in huis hebben, merken ze de problemen die de illegale fokker heeft veroorzaakt. De puppy blijkt bijvoorbeeld veel te jong, heeft een vals paspoort en de inentingen zijn niet op orde. Vaak heeft het jonge dier allerlei medische kwalen. Soms zijn die zo ernstig dat het dier overlijdt. Gedragsproblemen steken de kop op naarmate het dier ouder wordt et cetera.

Mensen zien de aankoop van een hond als een uitbreiding van hun gezin en doen dit met de beste bedoelingen. Dit maakt het een emotioneel proces. Juist daar rekenen broodfokkers op. Met mooie verhalen en onder valse voorwendselen worden aanstaande baasjes gemanipuleerd en uiteindelijk opgelicht. Alles is er op gericht de pup zo snel mogelijk te verkopen.

Bij aankomst bij een broodfokhandelaar, bijvoorbeeld, word je direct een wollig, balletje pup in de handen geduwd. Elke kritische vraag wordt vakkundig gepareerd. De handelaar zegt dingen als: “Ja, je moet snel beslissen, want dit is de laatste uit het nest en hij kan over een uur al weg zijn.” En daar sta jij dan met je potentiële nieuwe gezinslid in je armen… En wat is hij lief, zacht en schattig!

Natuurlijk is het dan bijna onmogelijk om weg te lopen zonder dat diertje en dus ga je voor de bijl… Met alle gevolgen van dien en de broodfokker als lachende derde…
Hongaarse dierenartsen frauderen met in Nederland verkochte puppy’s

Dierenleed en veel verdriet

Het is simpel… Broodfokkers willen zoveel mogelijk geld verdienen over de rug van honden, zonder enige consideratie voor de mensen die met hun hart kiezen voor een dier of het welzijn van het dier zelf.

Daarom moet de illegale hondenhandel stoppen.

House of Animals heeft zich als doel gesteld binnen vijf jaar een einde te maken aan de illegale broodfokhandel in Nederland.
Nederland blijft paradijs voor Oost-Europese broodfokkers

Voor al deze activiteiten hebben wij steun nodig

Zonder donateurs kunnen we ons gevecht niet voort zetten. 
Sluit je aan bij onze strijd!
STEUN ONS! DONEER NU ›

Hoe werkt het?

Help, om een einde te maken aan broodfokhandel

Word donateur!

We hebben jouw hulp heel hard nodig. Enkel dankzij onze fantastische donateurs kunnen wij rechtszaken starten, undercover acties uitvoeren en broodfok handelaren laten sluiten.
DONEER

Blijf op de hoogte!

Je kunt dieren steunen door je onderaan deze pagina in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Daarnaast kun je op de hoogte van de ontwikkelingen blijven via ons media platform AnimalsToday.
www.animalstoday.nl

Help de dieren en doneer

© 2017-2024 House of Animals - IBAN: NL65 TRIO 0198 0364 93
Volg ons!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram