Meld misstanden kattenhandel

Bij broodfok denken de meeste mensen automatisch aan hondenhandel. Maar ook in de kattenwereld vindt er op grote schaal broodfok plaats.

Dierenwelzijnsorganisatie House of Animals zet alles op alles om een einde te maken aan deze misstanden. Het Meldpunt Kattenhandel is een belangrijke stap in die strijd.

Heb jij het idee dat je een kitten hebt aangeschaft bij een broodfokhandelaar? Of denk je dat je kitten afkomstig is uit illegale kattenhandel?

Dierenleed en veel verdriet

Hoe meer informatie, hoe meer onderzoek House of Animals kan doen en zo oefenen wij druk uit op broodfokhandelaren, de controlerende instanties zoals de NVWA én de organisaties die hen faciliteren, zoals Marktplaats.nl. Daar is Meldpunt Kattenhandel allereerst voor bedoeld, als verzamelpunt van informatie die leidt tot uitgebreide dossierbouw.

House of Animals heeft de beschikking over een uitgebreid (juridisch) onderzoeksteam. Op basis van de verstrekte informatie en onderzoek komt het team in actie. Ons juridisch team verwerkt de zorgvuldig opgebouwde dossiers in aangiftes en handhavingsverzoeken indien de wet wordt overtreden.

Melding maken

Om de malafide kattenhandel voor eens en voor altijd een halt toe te roepen in Nederland is jouw hulp nodig. Ben je gedupeerde van een broodfokhandelaar? Meld het!

Broodfokhandel kent alleen maar verliezers

Pas als mensen het kitten in huis hebben, beginnen de problemen die de illegale fokker heeft veroorzaakt. Het kitten blijkt bijvoorbeeld niet de juiste entingen gehad te hebben, heeft ondergewicht of blijkt ziek te zijn. Soms zelfs zo ziek dat het diertje overlijdt. Ook zijn kittens uit de broodfok vaak niet gesocialiseerd waardoor het uiteindelijk een angstige kat wordt met gedragsproblemen.

Mensen zien de aankoop van een kat als een uitbreiding van hun gezin en doen dit met de beste bedoelingen. Dit maakt het een emotioneel proces. Juist daar maken broodfokkers gebruik van. Met mooie verhalen en onder valse voorwendselen worden aanstaande baasjes gemanipuleerd en uiteindelijk opgelicht. Alles is erop gericht het kitten zo snel mogelijk te verkopen.

De broodfokker weet precies hoe hij de koper moet verleiden. Hij zal nooit laten zien waar zijn katten daadwerkelijk gehouden worden, maar het kitten presenteren in een ruimte waar weinig op aan te merken valt. Alle uiterlijke signalen van eventuele ziektes zoals bijvoorbeeld sloom zijn, traanoogjes of sporen van diarree worden vakkundig weggezet als een gevolg van de inenting die ze net hebben gehad of vermoeidheid door de vele kijkers op een dag. Het schattige kitten wordt je in de handen geduwd en je moet van goede huize komen om daar weerstand aan te kunnen bieden.

Voor al deze activiteiten hebben wij steun nodig

Zonder donateurs kunnen we ons gevecht niet voort zetten. 
Sluit je aan bij onze strijd!
STEUN ONS! DONEER NU ›

Hoe werkt het?

Help, om een einde te maken aan broodfokhandel

Word donateur!

We hebben jouw hulp heel hard nodig. Enkel dankzij onze fantastische donateurs kunnen wij rechtszaken starten, undercover acties uitvoeren en broodfok handelaren laten sluiten.
DONEER

Blijf op de hoogte!

Je kunt dieren steunen door je onderaan deze pagina in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Daarnaast kun je op de hoogte van de ontwikkelingen blijven via ons media platform AnimalsToday.
www.animalstoday.nl

Help de dieren en doneer

© 2017-2024 House of Animals - IBAN: NL65 TRIO 0198 0364 93
Volg ons!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram