Deel dit artikel

Bert’s Animal Verhuur weer in de fout: €75.000 dwangsom

Bert’s Animal Verhuur weer in de fout €75.000 dwangsom

Bert's Animal Verhuur illegaal in Bloemendaal (2022) | Foto: ©House of Animals

House of Animals zorgt er opnieuw voor dat Bert’s Animal Verhuur uit Appeltern een hoge dwangsom moet betalen. De dierenwelzijnsorganisatie ontdekte dat Bert Roelofs afgelopen week zijn mobiele kinderboerderij illegaal verhuurde in België. Bert’s Animal Verhuur mag op last van de rechter sinds 2019 geen dieren meer verhuren. Deze zoveelste overtreding betekent dat de dwangsom van €75.000, die begin dit jaar was aangekondigd, nu definitief wordt ingevorderd.

Het is niet de eerste keer dat Bert Roelofs hoge dwangsommen moet betalen na acties van House of Animals. Zo constateerde de organisatie eind vorig jaar dat hij als vanouds doorging met de verhuur van dieren. Dat leverde hem toen een dwangsom van €50.000 op. Handhavingsverzoeken van de House of Animals wegens illegale hondenhandel resulteerden in nog meer hoge dwangsommen.

Bert’s Animal Verhuur weer in de fout €75.000 dwangsom

Illegale bouwwerken worden verwijderd bij Bert's Animal Verhuur - 31 01 2023 | Foto: ©House of Animals

Hoewel de gemeente West Maas en Waal, waar Appeltern onder valt, sinds vorig jaar strenger optreedt tegen Bert’s Animal Verhuur, lijken de dwangsommen niet het beoogde effect te hebben. In januari werd het terrein van de Appelterner ontdaan van tientallen illegale bouwwerken, wat hem ruim €63.000 kostte. Ondanks deze ingrijpende maatregel heeft Bert Roelofs onlangs gewoon weer nieuwe illegale ‘pipowagens’ geplaatst. Ook het maximumaantal honden dat hij mag houden wordt nog steeds grof overschreden. Karen Soeters van House of Animals:

“Het is niet te geloven dat Bert Roelofs nog steeds doorgaat met zijn malafide praktijken. Het mag nu wel duidelijk zijn voor de gemeente West Maas en Waal dat hij met dwangsommen niet te stoppen is. De teller staat nu al op bijna 4 ton! Deze man lapt al ruim een kwart eeuw de wet aan zijn laars. Er moeten echt drastischer maatregelen genomen worden om het welzijn van zijn dieren te waarborgen. Deze man moet ver gehouden worden van dieren. En andersom.”

Dierenwelzijnsorganisatie House of Animals is al jaren luis in de pels van Bert Roelofs, die bij de organisatie in het vizier kwam na vele meldingen van misstanden op het gebied van dierenwelzijn. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) constateerde sinds 2017 diverse overtredingen bij het dierenverhuurbedrijf. Zo werden er kadavers in een defecte koelcel gevonden en stelden zij ernstige verwaarlozing vast, zoals doorgegroeide hoeven, gebrekkige huisvesting en geen of onvoldoende voer en water. Ook zijn dieren aangetroffen die zwaar ondervoed waren en in een dikke laag mest en modder stonden. Bij het verhuurbedrijf werden zelfs biggetjes verkocht die pas twee weken oud waren en dus nog bij de moeder horen te zogen.

Bert’s Animal Verhuur weer in de fout €75.000 dwangsom

Pony van Bert's Animal Verhuur| Foto: ©House of Animals

 

Eerder deze maand moest Roelofs zich voor de rechter verantwoorden, maar om nog onbekende reden werd deze zitting voor de derde keer uitgesteld.

©House of Animals

© 2017-2024 House of Animals - IBAN: NL65 TRIO 0198 0364 93
Volg ons!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram