Deel dit artikel

House of Animals realiseert noodhospitaal voor oorlogsdieren in Oekraïne

House of Animals zet noodhospitaal op voor oorlogsdieren in Oekraïne

Ernstig gewonde hond in Dnipro - december 2023 | Foto: ©House of Animals

 

Om gewonde oorlogsdieren te helpen zal House of Animals in Oekraïne een mobiel noodhospitaal met operatie-unit helpen opzetten. Karen Soeters bezocht de frontlinie van Oekraïne, waar naast mensen ook dieren ernstig gewond raken en medische zorg nodig hebben.

Op uitnodiging van lokale dierenbeschermers bezocht House of Animals tussen 12 en 19 december diverse organisaties in Oekraïne. De reis ging naar Mykolaiv, Zaporizja en Dnipro. Het doel was om te onderzoeken welke noodhulp er op korte termijn nodig is voor de achtergelaten dieren.

House of Animals zet noodhospitaal op voor oorlogsdieren in Oekraïne

Gewonde kat - december 2023 | Foto: ©House of Animals

Schotwonden en granaatscherven

Nog deze winter zal House of Animals een noodhospitaal voor de oorlogsdieren helpen opzetten in dit gebied. Karen Soeters legt uit waarom:

"Dagelijks worden gewonde honden, katten en paarden met schotwonden en granaatscherven door soldaten bij dierenopvangcentra aan de frontlinie binnengebracht. Een noodhospitaal is nodig om deze dieren te kunnen helpen. Veel dieren zijn er gruwelijk aan toe: we zagen katten binnenkomen met afgerukte kaken en kapotgeschoten oogjes en honden met ernstige verwondingen aan hun buik en poten. Er is echt snel hulp nodig."

hond met 3 poten in Oekraïne

Hond met 3 poten - december 2023 | Foto: ©House of Animals

Noodhospitaal en voedsel

Naast het opzetten van een noodhospitaal voor gewonde dieren zal House of Animals een 'voedselluchtbrug' openen, om de komende winter zo veel mogelijk achtergelaten huisdieren aan de frontlinie van voedsel te voorzien. Karen Soeters:

"Hiervoor zal ruim 540.000 kilo voedsel nodig zijn. De lokale vrijwilligers hebben geen geld meer om de dieren van voldoende eten te voorzien om de winter door te komen."

gehandicapte honden in Oekraïne

Naast medische verzorging is voedsel essentieel - december 2023 | Foto: ©House of Animals

Dieren helpen in Oekraïne

Het werk van House of Animals wordt geheel mogelijk gemaakt dankzij donaties. Karen Soeters:

"Een welgemeend dankwoord voor alle donateurs. Dankzij hun bijdrage kan House of Animals mensen en dieren in Oekraïne helpen. Steun die licht brengt in donkere dagen."

.

©House of Animals - dit bericht verscheen eerder op AnimalsToday

© 2017-2024 House of Animals - IBAN: NL65 TRIO 0198 0364 93
Volg ons!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram