Deel dit artikel

House of Animals arriveert in Dnipro en bezoekt dierenasiel Pegasus

House of Animals arriveert in Dnipro en bezoekt dierenasiel Pegasus

Overal lopen dieren door de ondergelopen straten | Foto: Serhii Korovayny ©House of Animals

Amsterdam/Dnipro, 18 juni 2023 - Het team dierenbeschermers van House of Animals is aangekomen in het overstroomde rampgebied in Oekraïne. Bij Dnipro bezoeken zij vandaag Pegasus, het een na grootste dierenasiel dat vlakbij de frontlinie ligt. Pegasus is na de damdoorbraak direct begonnen met het redden van dieren, maar de opvang barst inmiddels uit zijn voegen.

House of Animals hielp dierenasiel Pegasus eerder in 2022, onder meer met voedsel en de aankoop van een generator en andere voorzieningen waaraan dringend behoefte was. Ook kon dankzij donaties een stal voor 16 paarden worden gebouwd en kregen ze vers hooi om de winter door te komen. Vandaag zal het team van House of Animals Pegasus bezoeken om te kijken welke hulp nu nodig is. Het asiel huisvest zeker 1000 dieren.

Sinds de overstroming en toename van het oorlogsgeweld in de regio is er een groot tekort aan basisbehoeften als diervoeding en medicijnen, maar ook aan veilige opvangruimte. Medewerkers van Pegasus halen nog dagelijks dieren uit het water, maar er zijn geen dierverblijven meer om ze te huisvesten. Karen Soeters van House of Animals gaat over de situatie in gesprek met Pegasus-manager Olga Kozak en zal de ontheemde dieren in het asiel ontmoeten. Soeters:

“We zijn hier op verzoek van onze Oekraïense partners en de nood is torenhoog, zeker in het overstroomde gebied. Ik heb diep respect voor alle moed en doorzettingsvermogen van deze mensen om dieren te redden en te helpen. Het verdriet en de pijn van oorlog zijn dagelijkse kost voor deze helden, maar ze gaan onverminderd door. Dat verdient onze steun.”

House of Animals naar overstroomd rampgebied Oekraïne

Pegasus redt dagelijks dieren uit het overstroomde gebied | Foto: Pegasus ©House of Animals

Zaterdag was House of Animals in Odessa en bezocht daar Odessa Cat Crew. Zij steriliseren en vangen zwerfkatten op en hebben daarvoor financiële steun in de rug gekregen dankzij de donateurs van House of Animals. De oorlog in Oekraïne treft niet alleen honden en katten, ook paarden, ezels, varkens, andere boerderijdieren en dieren uit dierentuinen zijn slachtoffer, zoals kameel Yasha bij Pegasus.

House of Animals zet zich sinds het begin van de oorlog in om dieren in nood te redden. Door het verstrekken van diervoeding, -medicatie en het herstel van beschadigde dierverblijven hielp de stichting al tienduizenden dieren en hun verzorgers. In het overstroomde rampgebied in Oekraïne is de situatie ernstig verslechterd en is hulp van buitenlandse organisaties als het Nederlandse House of Animals belangrijker dan ooit.

©2023House of Animals

© 2017-2024 House of Animals - IBAN: NL65 TRIO 0198 0364 93
Volg ons!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram