Deel dit artikel

House of Animals naar overstroomd rampgebied Oekraïne

House of Animals naar overstroomd rampgebied Oekraïne

Overal zwerven dieren door de ondergelopen straten | Foto: Serhii Korovayny ©House of Animals

House of Animals vertrekt donderdagochtend 15 juni naar het overstroomde rampgebied bij Dnipro, Charkiv en Zaporizja in Oekraïne. Karen Soeters en haar team zullen daar op verzoek hulp bieden aan de reddingswerkers van het nabijgelegen dierenasiel Pegasus, die nog dagelijks gewonde honden en katten uit het water halen.

Pegasus is het grootste dierenasiel aan de Oekraïense frontlinie, met ruim 1000 ontheemde (huis)dieren, waaronder honden, katten, varkens en paarden. Elke dag halen medewerkers van het asiel gewonde dieren uit het rampgebied. Olga Kozak is manager van Pegasus:

"De situatie is verschrikkelijk verdrietig. Er sterven veel dieren. De dieren die we hebben gered, hebben vaak langer dan één dag in het ijskoude water gezeten en hebben (medische) behandeling nodig."

House of Animals naar overstroomd rampgebied Oekraïne

Redding van hond na overstroming Oekraïne | Foto: Serhii Korovayny ©House of Animals

Noodhulp voor dieren uit rampgebied

De reis naar Dnipro, Charkiv en Zaporizja is op uitnodiging van Oekraïense dierenorganisaties, waarmee House of Animals nauw samenwerkt. Het geld dat House of Animals inzamelt voor noodhulp wordt onder meer ingezet voor de bouw van nieuwe shelters, om geredde dieren een veilige plek te bieden. Karen Soeters van House of Animals:

"Dierenasiel Pegasus barst uit zijn voegen. Elke dag komen er tientallen honden en katten bij en er is simpelweg geen voer, medische ondersteuning en onderdak meer over. Oekraïners kunnen zelf geen hulp meer bieden. Zij hebben moeite genoeg om zelf in leven te blijven."

House of Animals naar overstroomd rampgebied Oekraïne

Er zijn veel ontheemde dieren | Foto: Serhii Korovayny ©House of Animals

Half miljoen

House of Animals zet zich sinds het begin van de oorlog in om aan hun lot overgelaten dieren in Oekraïne te helpen, vaak noodgedwongen achtergelaten vanwege het oorlogsgeweld. In 2022 zamelde de Nederlandse dierenbeschermingsorganisatie ruim een half miljoen euro in, waarmee inmiddels tienduizenden Oekraïense honden, katten en andere dieren van de hongerdood zijn gered.

Oorlogspaarden in Vinnytsia kregen in de winter te eten dankzij House of Animals | Foto: ©House of Animals

Lokale vrijwilligers en dierenasielen doen hun uiterste best om alle ontheemde dieren op te vangen, maar het ontbreekt ze aan geld voor onderdak, verzorging, voedsel en medicijnen. House of Animals speelt hierin een cruciale rol, door gericht en weloverwogen noodhulp voor de oorlogsdieren in Oekraïne te bieden. Donaties zijn daarvoor onontbeerlijk.

House of Animals naar overstroomd rampgebied Oekraïne

Hulp aan dieren door Pegasus na overstroming Oekraïne | Foto: ©House of Animals

 

©AnimalsToday.nl | House of Animals - dit bericht verscheen eerder op AnimalsToday

© 2017-2024 House of Animals - IBAN: NL65 TRIO 0198 0364 93
Volg ons!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram