Deel dit artikel

Malafide hondenhandelaar 'We Love Puppies' weer actief

De beruchte malafide hondenhandelaar uit Lelystad die door toedoen van House of Animals de deuren moest sluiten is opnieuw begonnen in Wijchen. De handelaar opereerde onder de naam ‘We Love Puppies’ en overtrad op vele punten de wet, waaronder valsheid in geschrifte.

Malafide hondenhandelaar We Love Puppies weer actief

Malafide hondenhandelaar 'We Love Puppies' weer actief | Foto: House of Animals

Net als voorheen worden op een industrieterrein puppy’s verkocht die te jong zijn en ziek. Vanaf zo’n 7 uur s’ avonds tot 8 uur s’ ochtends is er geen toezicht op de dieren. Daarbij zijn de dieren niet goed geregistreerd.

Malafide hondenhandelaar We Love Puppies weer actief

Foto: screenshot advertentie malafide hondenhandelaar op Marktplaats

House of Animals heeft - net als in Lelystad - een handhavingsverzoek op bestemmingsplan ingediend bij de gemeente Wijchen, waarvan ook nu weer alle gemeenteraadsleden op de hoogte gebracht zijn. Dat bleek eerder dit jaar in Lelystad een succes: We Love Puppies moest stoppen. Ook in Wijchen zal dit zeer waarschijnlijk een effectieve aanpak zijn om deze malafide puppyhandel opnieuw de deuren te doen sluiten.

Malafide hondenhandelaar We Love Puppies weer actief

Foto: screenshot advertentie malafide hondenhandelaar op Marktplaats

De burgemeester van Wijchen is door House of Animals op de hoogte gebracht en heeft onmiddellijk actie ondernomen. Vrijdag 12 november kreeg House of Animals de bevestiging dat de gemeente gaat handhaven.

Malafide hondenhandelaar We Love Puppies weer actief

Handhaving bij malafide hondenhandelaar in Wijchen | Foto: House of Animals

Afgelopen week heeft een undercoverteam van House of Animals gepost bij de broodfokhandelaar. Zowel donderdag als vrijdag constateerde het team dat er handhavers langs zijn geweest. Karen Soeters van House of Animals:

“We zijn ontzettend blij dat de gemeente zo adequaat en snel in actie is gekomen.”

Malafide hondenhandelaar We Love Puppies weer actief

Foto: screenshots advertentie malafide hondenhandelaar op Marktplaats

House of Animals heeft goede contacten in Hongarije en ontvangt daarvan waardevolle informatie uit betrouwbare bron:

“Op basis van de informatie die we kregen van collega’s in Hongarije weten we inmiddels dat de puppy’s maar liefst 17 uur onafgebroken op transport zijn geweest. De handelaar vermijdt tijdens zijn terugreis Oostenrijk. Wij vermoeden omdat er in Oostenrijk aangescherpte controle is op hondenhandel.”

Ook bij de NVWA is een verzoek tot handhaving ingediend, onder meer wegens het niet goed registreren van de puppy’s in het nieuwe I&R-systeem (Identificatie en Registratie). De betrokken dierenarts waar de handelaar zaken mee doet staat er in Hongarije om bekend dat hij documenten vervalst. Het verzamelcentrum aldaar - waar de te exporteren broodfokpups terechtkomen als ze doorgaans veel te jong bij de moeder weggehaald zijn - heeft dit jaar zelfs een boete ontvangen wegens grove onregelmatigheden.
.

.
House of Animals maakte eerder bovenstaande reportage over We Love Puppies in Lelystad en deed aangifte. Helaas ondernam de NVWA daarop geen actie, terwijl er honden verkocht werden die ziek waren en zelfs de ziekte parvo hadden. Ook de rabiësentingen bleken niet geldig en er werden puppy’s met gecoupeerde staarten aangeboden. De paspoorten van de dieren bevatten onjuiste informatie over herkomst en leeftijd en er is aangetoond dat gebruikgemaakt werd van valse inentingsbewijzen die niet door de fabrikant waren afgegeven. De NVWA doet er tot op de dag van vandaag niets tegen en ook Marktplaats faciliteert de broodfok puppyhandel als vanouds.
.

©House of Animals

© 2017-2024 House of Animals - IBAN: NL65 TRIO 0198 0364 93
Volg ons!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram