Estefanía Pampín Zuidmeer

Estefanía Pampín Zuidmeer (1981) groeide op in Spanje, waar ze tot haar 15de woonde. Als kind zag ze stierengevechten op televisie, wat een enorme indruk op haar maakte. Tijdens haar jeugd besefte ze dat er veel dierenleed in het land was, zoals het lot van jachthonden. In 2001 begon ze aan de studie Archaeology and History of Native American Cultures aan de Universiteit Leiden, waarvoor ze in Mexico en Guatemala onderzoek deed. Daar zag ze veel dierenleed, wat haar motiveerde zich voor dieren in te zetten. Tegenwoordig werkt ze bij het Comité Anti Stierenvechten, waar ze zich inzet voor het afschaffen van het stierenvechten. Ook is ze freelance journaliste voor Archeologie Magazine.

Estefanía vindt journalistiek erg belangrijk: verhalen dienen op een objectieve wijze en gebaseerd op feiten verteld te worden. Wat zij zo mooi vindt aan het journalistiek platform Animals Today is dat dieren, natuur en milieu centraal staan. In de reguliere media zijn deze belangrijke onderwerpen onderbelicht. Zij vindt het belangrijk dat de negatieve impact van menselijk handelen op dieren, natuur en milieu een prominente plek krijgt in de journalistiek. Ze heeft een breed netwerk in Latijns-Amerika en Spanje, waar ze veelvuldig gebruik van maak in haar werk als redacteur en eindredacteur bij Animals Today.

© 2017-2024 House of Animals - IBAN: NL65 TRIO 0198 0364 93
Volg ons!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram