Deel dit artikel

Bert’s dieren zijn aan de goden overgeleverd

Bert's dieren zijn aan de goden overgeleverd

Bert's dieren zijn aan de goden overgeleverd | Foto (verwaarloosde ezel bij Bert's Animal Verhuur): NVWA

Sinds het faillissement van Bert’s Animal Verhuur mag Bert Roelofs niet meer zelf over zijn bezittingen beslissen. Dat betreft ook de meer dan 150 dieren op het terrein van Bert. Desondanks heeft hij meerdere dieren en goederen verkocht of verduisterd, waaronder pipowagens. Bert’s dieren zijn aan de goden overgeleverd.

Wij hebben beloofd het bedrijf goed in de gaten te houden en dat doen we dan ook. Zo hadden we diverse malen contact met de curator. Die is na het uitspreken van het faillissement verantwoordelijk voor het welzijn van de dieren bij Bert. Dit staat helemaal los van het beroep dat Roelofs heeft aangetekend tegen het faillissement. Wij maken ons grote zorgen over de uitvoering van deze zorgplicht door de curator en hebben daarom vandaag het advocatenkantoor een brief gestuurd, waarin we onder andere eisen dat er een of meerdere ervaren dierverzorgers worden aangesteld om het welzijn van de dieren te waarborgen.

Aan de goden overgeleverd

Als wij iets hebben geleerd in de afgelopen jaren, is het wel dat de aanwezigheid van één werknemer en voldoende voer geen garantie vormen voor dierenwelzijn bij Bert. Vooral omdat we weten van verschillende ex-werknemers dat Bert en zijn vrouw nooit zelf voor de dieren hebben gezorgd. En nu blijkt ook nog dat de enige werknemer die hij had al weken ziek is. De dieren van Bert's Animal Verhuur zijn dus werkelijk aan de goden overgeleverd. Dat is echt onacceptabel!

House of Animals wil houdverbod voor Bert’s Animal Verhuur

De NVWA registreerde in het verleden veel ernstige misstanden bij Bert's Animal Verhuur | Beeld: NVWA

Heel eerlijk zijn we zijn zo langzamerhand wel een beetje Bert-moe geworden, maar we zetten natuurlijk door voor de dieren. Op 4 december aanstaande zal het hoger beroep van Bert tegen zijn faillissement door de rechtbank worden behandeld. Veel kans geef ik hem niet overigens. In het faillissementsverslag dat gisteren openbaar is gemaakt, is te zien dat er meer dan anderhalf miljoen openstaat bij verschillende schuldeisers, waaronder twee personeelsleden die nog ruim 17.000 euro aan achterstallig loon tegoed hebben. Tel daar de dwangsommen van de gemeente bij op en je zit al snel boven de 2 miljoen euro.

‘De gemeente heeft een bom onder Bert gelegd’, kopte de Gelderlander vorige maand nog. Ik weet dat Bert zelf vooral de schuld bij House of Animals legt. Hoe graag ik ook die credits op me wil nemen, na het inzien van het faillissementsverslag is één ding heel duidelijk geworden: Bert heeft dit faillissement aan niemand anders te danken dan aan zichzelf. Wat overblijft is onze enorme zorgen over de dieren. En daarmee is het dossier voor ons helaas nog steeds niet gesloten. Wordt dus weer vervolgd. Hoe lang nog?
.

©Karen Soeters | House of Animals - dit opiniestuk verscheen eerder op AnimalsToday

© 2017-2024 House of Animals - IBAN: NL65 TRIO 0198 0364 93
Volg ons!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram