Deel dit artikel

Veroordeelde gruwelfokker Kevin T. naar België gevlucht

Veroordeelde gruwelfokker Kevin T. naar België gevlucht

Veroordeelde gruwelfokker Kevin T. naar België gevlucht | Foto: screenshot video House of Animals Investigations

De tot celstraf veroordeelde broodfokker Kevin T. is gevlucht naar België en houdt daar opnieuw honden. Dat blijkt uit onderzoek van House of Animals Investigations. In Nederland is gruwelfokker T. wegens ernstige dierenmishandeling veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 9 maanden onvoorwaardelijk. Ook heeft hij een houdverbod opgelegd gekregen.

Ondanks het houdverbod zou de man in zijn woning in Heerlen 15 honden hebben gehouden, voordat hij naar Scherpenheuvel in België vluchtte. Ook adverteerde hij met honden op Marktplaats. Karen Soeters van House of Animals:

“De kans dat de honden illegaal naar België zijn gebracht en niet zijn ingeënt tegen rabiës (hondsdolheid) acht ik zeer groot. Deze man verhuist van plek naar plek, waar hij een spoor van dierenleed achterlaat. We hebben contact opgenomen met de politie in België die een onderzoek is gestart. Deze man moet hoe dan ook voor eens en altijd gestopt worden.”

In onderstaande reportage gaan Karen Soeters en het team van House of Animals Investigations naar het Belgische Scherpenheuvel, waar T. zich heeft verschanst:
.

Gruwelfokker Kevin T.

Bij een inval eerder dit jaar bleek dat Kevin T. fraudeerde met inentingsbewijzen en hondenpaspoorten. In maart haalden de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en de politie 21 zwaar verwaarloosde honden weg bij de broodfokker, toen nog gevestigd in Deurne. De dieren werden aangetroffen op een zolder en in een paardenstal. Ze hadden ernstig vervilte vachten, infecties door schurftmijt, verwaarloosde gebitten en ontstekingen aan luchtwegen en darmen. De fokker was inmiddels een bekende van de politie, maar er bleven tot ontsteltenis van House of Animals toch nog 80 honden achter.

Honden bij Kevin T.

Honden bij Kevin T. | Foto: screenshot video video House of Animals Investigations

De gruwelfokker was eerder gevestigd in Veldhoven, gemeente Overbetuwe en Stein. Bij de start van nieuwe gerechtelijke procedures verdween Kevin T. keer op keer uit beeld, om in een andere gemeente opnieuw te beginnen.

Honden bij Kevin T.

Foto: LID via screenshot video House of Animals Investigations

In mei deed T. een poging om 118 verwaarloosde honden in een verlaten schuur te verstoppen voor controle. De politie ontdekte de honden na een melding en ditmaal werden wel alle dieren in beslag genomen. Karen Soeters:

“Na een tussenstop in Heerlen is Kevin T. naar een afgelegen gebied in België gevlucht. Het team van House of Animals Investigations heeft alles op alles gezet om hem op te sporen en dat is gelukt. Hij dacht onschendbaar te zijn, maar wij blijven hem volgen totdat hij geen honden meer heeft.”

©House of Animals - dit bericht verscheen eerder op AnimalsToday.nl

© 2017-2024 House of Animals - IBAN: NL65 TRIO 0198 0364 93
Volg ons!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram