Deel dit artikel

Aangifte tegen dierenarts en eigenaar Wildcatsfarm Bieneke M.

Operatie door Bieneke M.

Operatie door Bieneke M. | Foto: ©House of Animals

House of Animals heeft beeld in handen van een experimentele operatie uitgevoerd door Bieneke M., de eigenaar en tevens dierenarts van kattenfokkerij Wildcatsfarm in het Limburgse Echt. Experts die de beelden beoordeelden spreken van een ongeoorloofde ‘dierproef’, reden voor House of Animals om aangifte te doen tegen de dierenarts.

House of Animals heeft naar aanleiding van de beelden een aanvullende aangifte gedaan tegen dierenarts Bieneke M.. Op de recent verkregen video is te zien hoe M. een kat opereert die een baarmoederontsteking heeft. House of Animals liet de beelden aan diverse deskundigen zien en hun oordeel was vernietigend. Een van hen spreekt zelfs van een ongeoorloofde ‘dierproef’. Dierenarts Paul Bours:

“Niet alleen wordt er een operatie uitgevoerd die niet in het belang van het dier is, maar er wordt bovendien zeer laks omgegaan met de steriliteit. De dierenarts is ernstig tekortgeschoten in de zorg die zij had horen te betrachten ten opzichte van de kat. De operatie zelf is een verboden ingreep en is niets minder dan een dierproef, die niet door Bieneke M. uitgevoerd had mogen worden.”

Operatie door Bieneke M.

Operatie door Bieneke M. die niet uitgevoerd had mogen worden | Foto: ©House of Animals

Hoewel Sinan B. op de voorgrond treedt namens Wildcatsfarm, is zijn partner Bieneke M. de eigenaar van het bedrijf. Dat zij naast fokker ook dierenarts is maakt de zaak extra schrijnend, vindt Karen Soeters van House of Animals:

“We treffen wel vaker misstanden aan bij fokkers, maar dit is de eerste keer dat de fokker zelf ook dierenarts is. Dat ze wilde blijven fokken met de poes zal ongetwijfeld de reden zijn geweest dat M. heeft besloten dit medische experiment op het arme dier uit te voeren. We weten niet of de poes het experiment heeft overleefd. Als ze is overleden is dat ook niet te achterhalen, omdat er helaas nog steeds geen registratie- en chipverplichting is voor katten.”

Operatie door Bieneke M.

Operatie door Bieneke M. | Foto: ©House of Animals

Ernstige misstanden

Onlangs bracht House of Animals schokkende beelden naar buiten van de vele ernstige misstanden bij de kattenfokker in Echt en deed aangifte tegen Wildcatsfarm wegens dierenmishandeling en overtredingen van de Wet dieren. Er werden ondervoede en doodzieke kittens verkocht en servalkittens al enkele dagen na de geboorte bij de moeder weggehaald. De dieren waren gehuisvest in een stinkende loods zonder daglicht, in smerige kooien met overvolle kattenbakken.

©House of Animals

© 2017-2024 House of Animals - IBAN: NL65 TRIO 0198 0364 93
Volg ons!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram