Deel dit artikel

Honden in Eersel bevriezen, ultimatum voor de NVWA

Eersel

Slachtoffer van horrorfokker Jan in Eersel | Foto: ©House of Animals

Als de NVWA vrijdag nog niet heeft gehandeld en de honden weghaalt bij horrorfokker Jan in Eersel stapt House of Animals naar de rechter. Wij stellen dit ultimatum omdat de toezichthouder willens en wetens ruim 500 honden aan hun lot overlaat, terwijl ze onder erbarmelijke omstandigheden worden misbruikt voor de broodfok.

Het is ontzettend koud en dat gaan de meer dan 500 honden die nog steeds bij de horrorfokker in Eersel zitten voelen. Vorig jaar hebben zeker 12 mensen melding gemaakt dat de honden dag en nacht op betonnen vloeren buiten zitten. Oud medewerkers vertelden ons dat de hokken buiten worden schoongespoten met een hoge drukspuit terwijl de honden er nog in zitten. De dieren worden dus ook nat en zitten daarna met een bevroren vacht op de ijskoude vloer. De honden in Eersel bevriezen en de NVWA doet nog steeds niets! En dan heb ik het nog niet over alle andere structurele misstanden die bij de horrorfokker zijn aangetroffen. De fokker moet stoppen van de rechter vanwege illegale activiteiten, maar de NVWA lijkt geen enkele urgentie te voelen ook maar iets voor de honden te doen.

Eersel

De NVWA doet niets! | Foto: ©House of Animals

Ons ultimatum

Als ik aan deze honden denk slaap ik niet meer. In tegenstelling tot de NVWA. Die slaapt rustig verder. En dus hebben we besloten de NVWA een ultimatum te stellen om de honden weg te halen uit deze hel in Eersel. Ze moeten voor aanstaande vrijdag 16 december 2022 handhavend optreden. Doen ze dat niet dan zien we elkaar bij de rechter.

We willen dat de dieren in veiligheid worden gebracht. Ofwel door de dieren in bewaring te nemen, of door een beheerder aan te stellen die de organisatie van het bedrijf overneemt en zorgt dat de honden elders worden opgevangen.

Overal lees ik terug dat de NVWA dezelfde misstanden als House of Animals heeft geconstateerd. Ze zijn bezig met het 'opbouwen van een dossier'. Maar hoe lang heb je daar in vredesnaam voor nodig? Ze zijn al jaren op de hoogte van de ellendige situatie voor de dieren bij deze malafide fokker. Ik hoor ook veel mensen zeggen dat de wet moet worden gewijzigd. Dat begrijp ik, maar met de huidige wetgeving had hier allang ingegrepen moeten en kunnen worden! Maar in plaats daarvan krijgt deze fokker keer op keer de tijd om de situatie te verbeteren. Maar hier valt helemaal NIETS meer te verbeteren, deze fokker moet stoppen! Dus NVWA: ons ultimatum gaat NU in.

Horrorfokker ontmaskerd

Bekijk hieronder (wellicht nog een keer) onze reportages over deze horrorfokker en oordeel dan zelf. De dieren kunnen hier geen dag langer blijven.

Deel 1: Illegale horrorfokker in Eersel ontmaskerd met ruim 500 honden
.

Deel 2: Malafide dierenartsen hielpen horrorfokker in Eersel
.

.
Volg ons op YouTube

©Karen Soeters | House of Animals

© 2017-2024 House of Animals - IBAN: NL65 TRIO 0198 0364 93
Volg ons!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram