Deel dit artikel

Bert’s Animal Verhuur heeft lak aan rechter

Bert’s Animal Verhuur heeft lak aan rechter

Ponyveulen met veel te lange hoeven - Bert's Animal Verhuur - Koningsdag 2022 Maassluis | Foto: © House of Animals

Amsterdam, 29 april 2022 - Bert’s Animal Verhuur uit het Gelderse Appeltern had op last van de rechter allang stilgelegd moeten zijn, maar de eigenaar heeft daar lak aan en gaat door met zijn verboden activiteiten. Dierenwelzijnsorganisatie House of Animals kreeg op Koningsdag een tip dat Bert’s Animal Verhuur als vanouds actief was, ditmaal met een kinderboerderij bij een korfbalvereniging in Maassluis. Daar bleek tevens dat het verhuurbedrijf illegale handel in puppy’s niet uit de weg gaat.

Karen Soeters van House of Animals volgt de (illegale) activiteiten van Bert’s Animal Verhuur al jaren, onder meer door ernstige schendingen van dierenwelzijn bij het verhuurbedrijf:

“Op Koningsdag werden we gebeld door een ooggetuige, die zag dat bij een korfbalvereniging in Maassluis een kinderboerderij van Bert was neergezet. Nou hoor ik je denken: die is toch op last van de rechter gestopt? Ja op papier misschien, maar in de praktijk heeft Bert uit Appeltern een plaat voor zijn hoofd en gaat hij gewoon verder met het verhuren, verslepen en verkopen van dieren.”

Bert’s Animal Verhuur in Maassluis, Koningsdag 2022 | Foto: screenshot Facebook

Uit een bericht op de Facebookpagina van de sportvereniging blijkt dat de dieren van Bert’s Animal Verhuur al om 6 ’s ochtends voor de deur stonden. Karen Soeters:

“Met het laden en transport erbij opgeteld zijn dat absurd lange en extreem stressvolle dagen voor de dieren. Naast volwassen dieren stond er een heel jong veulentje, en jonge biggen.”

Een van de pony’s had ver doorgegroeide hoeven, zo blijkt uit foto’s, een bewijs van onvoldoende zorg en aandacht. Een kleine emmer was voor de helft gevuld met drinkwater, de rest was leeg, aldus de ooggetuige tegen House of Animals.

Spijt

Voorzitter Martijn van der Wees van de korfbalclub laat aan House of Animals weten dat men niet op de hoogte was en spijt heeft dat men met Bert's Animal Verhuur in zee ging:

"C.K.C. Maassluis is enorm geschrokken van de misstanden rondom het verhuurbedrijf. Wij waren niet op de hoogte van deze praktijken. Als wij dat wel waren geweest, waren wij nóóit in zee gegaan met dit bedrijf. Het heeft ons ervan bewust gemaakt om ingehuurde partijen beter na te trekken."

Bert's Animal Verhuur heeft lak aan de rechter - Koningsdag 2022 Maassluis | Foto: © House of Animals

Illegale puppyhandel niet geschuwd

 

Naast de - inmiddels - illegale verhuur van dieren handelt Bert ook in bijzondere dieren, zoals lama’s, stinkdieren en wilde zwijnen. Hij adverteert op Marktplaats met ‘super tamme rendieren’, maar verkoopt desnoods ook puppy’s zonder inenting, paspoort of chip, mits je voldoende wil betalen. Karen Soeters:

“Onze getuige in Maassluis vroeg wat een pup zonder enting, zonder chip en zonder paspoort moest kosten. Dat is hartstikke verboden, maar de medewerker ging meteen bellen wat hierop te antwoorden. Onze ooggetuige liep een rondje en werd na 20 minuten opgewacht, met de pup op schoot en een startbod van 1300 euro. Na afdingen kwam het uit op 1000 euro, wat de getuige natuurlijk niet deed. Er werd door de puppyverkoper geen enkele kritische vraag gesteld.”

Terwijl de rechter heeft gelast dat het bedrijf moet stoppen is Bert’s Animal Verhuur gewoon doorgegaan, ondanks dwangsommen van de gemeente West Maas en Waal wegens activiteiten die niet binnen het bestemmingsplan vallen, klachten van omwonenden en aangifte bij de politie. Dankzij de coronasteun streek Bert’s Animal Verhuur zelfs een bedrag op van 335.000 euro, opgebouwd uit 170.646 euro NOW steun en 164.000 euro TVL subsidie, een tegemoetkoming voor vaste lasten.

Oproep

Voor House of Animals is de maat nu helemaal vol. Karen Soeters gaat door totdat dit bedrijf in Appeltern definitief de deuren heeft gesloten en heeft daarom een vraag:

“Wie weet op welke locatie(s) en aan wie Bert’s Animal Verhuur na januari 2021 dieren heeft verhuurd? Het kunnen feesten en partijen zijn, tv-programma’s en mobiele kinderboerderijen en kerststallen. Ook als je bij hem dieren hebt gekocht komen we graag met je in contact. Mail ons via tip@houseofanimals.nl.“

.

© 2017-2024 House of Animals - IBAN: NL65 TRIO 0198 0364 93
Volg ons!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram