Deel dit artikel

Kinderboek Rotbeest! van Karen Soeters in de winkel

Ratten zijn vies. Vleermuizen brengen vreselijke ziektes over. Mollen graven je tuin overhoop. En vossen stelen kippen. Vanaf vandaag ligt het hilarisch grappige kinderboek Rotbeest! van dierenbeschermer Karen Soeters in de boekwinkel, een boek over dieren met een slecht imago. Maar als je ze van dichtbij bekijkt is dat heel onterecht.

Rotbeest!

Cover Rotbeest! van Karen Soeters | Illustraties: Familie De Kort

Rotbeest!

In de hoofdrol twaalf dieren waar veel mensen een hekel aan hebben, dieren waar onterecht vooroordelen over bestaan. Vooroordelen die van generatie tot generatie worden overgenomen, met vaak ernstige gevolgen voor dieren. Met 'Rotbeest!' hoopt dierenbeschermer en nu ook kinderboekenschrijver Karen Soeters dat wij anders over deze dieren gaan denken. Het boek staat op persoonlijke titel en is niet verbonden aan de door haar opgerichte dierenwelzijnsorganisatie House of Animals.

Rotbeest!

Illustraties: Familie De Kort

In Rotbeest! laat Karen Soeters op basis van wetenschappelijke informatie zien dat elk dier op zijn eigen manier mooi, nuttig en aandoenlijk is. Dit gaat spelenderwijs en wordt ondersteund door de tekeningen, die zijn gemaakt door Familie De Kort, onder wie de bekende humoristische striptekenaar Hein de Kort. Karen Soeters:

“Ik ervan overtuigd dat kinderen puur en open naar dieren kunnen kijken. Een negatief imago kan desastreuze gevolgen hebben voor het voortbestaan van sommige diersoorten op deze planeet.”
.

Rotbeest!

Illustraties: Familie De Kort

.
“Het meest sprekende voorbeeld is waarschijnlijk de film ‘Jaws’. Deze film heeft ervoor gezorgd dat er een absoluut irreële angst voor haaien is ontstaan. Het lijkt dan ook maar weinig mensen te deren dat er jaarlijks zo’n 100 miljoen haaien worden gedood. Kinderen kunnen in de toekomst het verschil maken ook voor deze dieren. Daarom hoop ik dat elk kind Rotbeest! zal lezen.”
.

Rotbeest!

Illustraties: Familie De Kort

Humor

Dat de familie De Kort begaan is met dieren en bedeeld is met heerlijke humor spat ervan af. Dit heeft tot gevolg dat je Rotbeest! om twee redenen openslaat: zowel voor de teksten als de illustraties, die maar niet lijken te vervelen. Dankzij de soms absurde en tegelijk liefdevolle humor van Familie De Kort is Rotbeest! ook erg geschikt voor volwassenen.  Op de redactie van AnimalsToday, het mediaplatform van House of Animals, reageerde iemand:

“De teksten vertederen me en als ik dan de tekeningen zie lig ik helemaal dubbel. Erg sterk, heel grappig en ook lief en vertederend. Zo bereik je kinderen én volwassenen.”
.

Rotbeest!

Fragment Rotbeest! van Karen Soeters | Illustraties: Familie De Kort

.
Rotbeest! ligt vanaf vandaag in de boekwinkel.

#Rotbeest!

  • Auteur: Karen Soeters
  • Omslagontwerp: Caren Limpens
  • Illustraties: Hein de Kort, Marijke van Oostrum, Stella de kort en Sophie de Kort = Familie De Kort
  • Aantal pagina's: 128
  • Uitvoering: gebonden
  • ISBN: 978 90 00 38048 0
  • Prijs: € 16,99
  • Imprint: Van Goor
    .

©House of Animals/AnimalsToday

© 2017-2024 House of Animals - IBAN: NL65 TRIO 0198 0364 93
Volg ons!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram