Deel dit artikel

Broodfokhandelaar in Lelystad weer actief

Even hadden we de hoop dat de broodfokhandelaar in Lelystad de deuren op het bedrijfsterrein voorgoed gesloten had. Maar helaas, niets is minder waar. Op een industrieterrein in Lelystad worden puppy’s afkomstig uit Hongarije verhandeld die te jong zijn, vaak ziek en waarvan de paspoorten niet kloppen. De NVWA onderneemt er nog steeds niets tegen en ook Marktplaats faciliteert de broodfokhandel als vanouds.

Broodfokhandelaar in Lelystad weer actief

Screenshot website We Love Puppies uit Lelystad

Na publicatie van ons onderzoek werd er een flitsende website in de lucht gegooid. Natuurlijk is die prachtige dame onder het kopje onder ‘over ons’ niet werkzaam bij deze handelaar. Het is gewoon een rechtenvrije foto die van internet is geplukt. En onderstaande tekst is natuurlijk ook 1 grote leugen:

“Wij werken met een netwerk aan Europese gezinnen om voor de pups een goed huisje te vinden. Bij ons staat het welzijn van de hond voor op. Al onze pups zijn opgegroeid in een gezin met de moeder en vaak ook met kinderen.”

Hun honden komen bij een beruchte hondensmokkelaar vandaan. Bekijk onderstaande reportage van House of Animals nog maar eens als je meer wil weten. Omdat wij aangifte hebben gedaan tegen de dierenarts die met deze handelaar werkte, is hij door de Hongaarse autoriteiten op non-actief is gezet en dat is een flinke kink in de kabel voor de handel.
.

.
Na de lancering van de website werd het dus stil. Zouden ze zijn gestopt? Ruim een maand stonden er geen advertenties online en werd de telefoon niet beantwoord. Maar helaas. Vorige week stonden er weer 6 advertenties op Marktplaats. Het enige verschil is dat als je wil komen dat niet zomaar gaat. Nee, je moet eerst een aanbetaling doen van 300 euro. Vervelende dierenbeschermers gooiden natuurlijk roet in het eten van de afschuwelijke handel in zieke en te jonge puppy’s met vervalste paspoorten.

Er moest natuurlijk uitgeweken geworden naar een nieuwe leverancier in Hongarije. Dat is ‘verzamelcentrum’ Moinar Laszio in Boedapest. Dus helemaal geen ‘Europese gezinnen met kinderen’ maar een ordinair verzamelcentrum waar de broodfokpuppy’s als goederen worden verhandeld.

Ondertussen heeft ons onderzoeksteam van House of Animals niet stilgezeten. Naar aanleiding van nieuwe meldingen van kopers van puppy’s in Lelystad zochten we verder en er meldden zich meer kopers met honden die ziek waren en zelfs parvo hadden. Ook de rabiësentingen zijn niet geldig.

Ook zijn 12 puppy’s spoorloos verdwenen. Dat wil zeggen: de handelaar heeft de dieren geregistreerd en uitgeschreven, maar daarna zijn ze niet meer geregistreerd door een puppykoper. Nu kan het zo zijn dat een koper dat vergeten is, maar aangezien deze puppy’s allemaal op het zelfde transport zijn binnengekomen lijkt ons dat sterk. Dus maar weer een oproep: heb jij een puppy gekocht bij We love Puppy’s in Lelystad? Dan komen wij graag met je in contact. Mail ons op info@houseofanimals.nl.

En verder kan ik natuurlijk alleen maar zeggen: koop hier toch alsjeblieft geen puppy!

©Karen Soeters | House of Animals

© 2017-2024 House of Animals - IBAN: NL65 TRIO 0198 0364 93
Volg ons!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram