Deel dit artikel

Geef koeienrusthuis de Leemweg een nieuw dak

Gisteravond heb ik tijdens de Vredesdienst voor dieren een oproep gedaan voor koeienrusthuis De Leemweg in het Friese Zandhuizen. Wat zou een diepgekoesterde kerstwens uitkomen als daar een brandveilig dak kan worden gerealiseerd. De Leemweg is een prachtige stichting, waar koeien dankzij oprichter Bert een onbezorgde oude dag mogen hebben. Een oude dag voor een koe is helaas een unicum in Nederland.

koeienrusthuis De Leemweg
Twee bewoners van De Leemweg | Foto: House of Animals

De dieren van De Leemweg zijn ontsnapt uit het slachthuis, waren ooit verwaarloosd of konden om wat voor reden dan ook nergens anders terecht. Ik was er deze week en het verhaal van Bert raakte mijn hart. Luister en kijk naar onderstaande video:
.

.
Bert vertelde hoe hij door een boer uit de buurt werd gevraagd te komen helpen, want er was een stalbrand uitgebroken. Hij zou proberen de koeien te redden, maar wat hij aantrof was zo intens afschuwelijk.

koeienrusthuis De Leemweg
Op bezoek bij koeienrusthuis De Leemweg | Foto: House of Animals

Bert luisterde naar de ademhaling van de koeien om te horen of er misschien nog een dier bij was waarvan de luchtwegen niet verbrand waren. Hij zag dieren waarvan de huid geheel was weggebrand en hij vertelde nog veel meer wat diepe indruk op mij maakte. Helaas bleken alle koeien reddeloos verloren.

koeienrusthuis
Foto: House of Animals

Toen hij thuiskwam realiseerde Bert zich nog meer dat hij eenzelfde brandgevaarlijk dak heeft op het rusthuis. Dat MOET dus vervangen worden. De collecte van de Vredesdienst voor dieren, die 23 december plaatsvond in  gaat naar het koeienrusthuis. Als jij wil bijdragen dan heel graag!

Stichting De Leemweg Zandhuizen

IBAN: NL 95 RABO 0310236355

Op de website van Stichting De Leemweg kun je meer informatie vinden over het geweldige werk van Bert.

koeienrusthuis
Foto: House of Animals

Namens (onder andere) de bewoners Henk, Zus, Riekie, Hermien, Renee, Betsie, Jantje, Sientje, Roel, Sonja en Annie alvast heel veel dank! We houden je natuurlijk op de hoogte van het vervolg en hopen dat het nieuwe brandveilige dak zo snel mogelijk gerealiseerd kan worden.

©Karen Soeters | House of Animals

© 2017-2024 House of Animals - IBAN: NL65 TRIO 0198 0364 93
Volg ons!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram