Deel dit artikel

Hermès wil boerderij met 50.000 krokodillen voor hun leer (petitie)

Het Franse modemerk Hermès is van plan de grootste krokodillenboerderij tot nu toe te bouwen in Australië voor het produceren van tassen, riemen en andere accessoires van hun huid. Er zouden wel 50.000 krokodillen tegelijkertijd gehouden kunnen worden.

50.000 krokodillen

Hoewel grote merken allerlei beloftes doen over het welzijn van krokodillen, is keer op keer gebleken dat deze onder verschrikkelijke omstandigheden worden gehouden en dat zij een gewelddadige dood sterven. Dit kwam naar buiten na verschillende onderzoeken van de dierenrechtenorganisatie People for the Ethical Treatment of Animals (PETA). Zo onthulde een ooggetuigenverslag dat alligators op een boerderij in Texas in een donkere schuur zaten opgesloten zonder zonlicht, frisse lucht, schoon water of basale medische zorg. Zij worden uit hun natuurlijke omgeving geplukt door middel om vervolgens na een lijdensweg van ongeveer een jaar geslacht te worden. Hierbij wordt hun bek afgebonden en een metalen staaf naar binnen geramd om hen te villen, terwijl de dieren nog in leven zijn.
.

PETA: krokodillen levend gevild in Vietnam voor handtassen

.
Onder normale omstandigheden worden krokodillen en alligators op zijn minst 50 tot 60 jaar oud. Daarnaast zijn deze dieren ook zeer intelligent. Het zijn de oudste en meest succesvolle jagers, die reeds 80 miljoen jaar (!) op aarde zijn. Alleen dit zou al respect moeten afdwingen, maar helaas worden producten van krokodillenleer wereldwijd verkocht, ook in Nederland. Zo schreven wij eerder een artikel over de verkoop van ‘exclusieve’ modeaccessoires in de winkel KarmaLoog in de Amsterdamse P.C. Hooftstraat. Gelukkig heeft de zaak inmiddels een forse boete moeten betalen voor het gebruik van illegaal krokodillenleer en zijn deze producten vernietigd. Desondanks is de verkoop nog steeds toegestaan en blijft krokodillenleer in trek. Zolang grote modemerken deze producten blijven verkopen en beroemdheden als de Kardashians deze blijven promoten is er helaas weinig hoop voor de dieren.
.

Decadentie en dierenleed: krokodillenleer in de P.C. Hooftstraat

.
Het is van cruciaal belang dat men zich uitspreekt tegen de wrede handel in modeaccessoires ten koste van dierenwelzijn. PETA heeft een petitie online gezet die dit mogelijk maakt. De hoop is dat de plannen voor deze nieuwe boerderij bestemd voor 50.000 krokodillen in Australië gestopt kunnen worden, maar ook dat het welzijn van krokodillen wereldwijd verbetert.

Krokodillenfokkerij

Naast Australië en de Verenigde Staten worden er op nog veel meer locaties krokodillen gehouden en bruut gedood voor hun huid - waaronder Afrika en Azië - waar vaak nog minder toezicht is op het vermeende welzijn van de dieren. Het is tijd dat hier voor eens en altijd verandering in komt en deze prachtige dieren in vrijheid kunnen leven, zonder over elkaar heen te hoeven kruipen in muffe betonnen bakken, wachtend op een gruwelijk einde.

50.000 krokodillen

Hopelijk slaagt PETA erin nieuwe sancties af te dwingen en gaan wij uiteindelijk naar een wereld toe waarin producten van dierenhuid niet langer geproduceerd mogen worden.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Juliëtte Ronteltap

© 2017-2024 House of Animals - IBAN: NL65 TRIO 0198 0364 93
Volg ons!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram