Deel dit artikel

Actie brokken voor honden op Curaçao groot succes!

Lieve mensen, vanuit de grond van mijn hart: dankjewel voor jullie steun aan de honden op Curaçao. We hebben na onze noodoproep op Wereld Zwerfdierendag maar liefst 18.380 euro ingezameld voor de vele straathonden van Curaçao, die dreigen te verhongeren omdat op het eiland een totale lockdown geldt vanwege het coronavirus. Dankzij onze actie is er nu weer genoeg geld voor brokken en medicijnen.

Zaterdag 18 april zijn de eerste 1000 kilo brokken afgeleverd. De 50 vrijwilligers van Feed Friends zijn al begonnen met uitdelen aan de honden, want de nood was echt hoog. We gaan dankzij jullie hulp de komende 6 maanden in ieder geval 10.000 kilo brokken afleveren en medische hulp bieden.

Voor wie het gemist heeft, op Curaçao is een totale lockdown van kracht in de strijd tegen het coronavirus. Dat raakt niet alleen heel veel mensen, maar zorgt ook voor grote problemen met de honden op het eiland. Veel honden werden verzorgd door mensen van hotels, restaurants en cafés, maar omdat iedereen binnen moet blijven en er ook geen toeristen zijn krijgen de meeste straathonden geen voedsel en water meer.

vrokken voor honden op Curaçao
Door de totale lockdown op Curaçao dreigen de straathonden te verhongeren | Foto’s: House of Animals

Toen ik aan Djoeke van Stichting Dog en Mirjan van Stichting Rescue Paws Curaçao vroeg wie onze hulp het beste kon gebruiken waren zij heel duidelijk: hulp voor Stichting Feed Friends is het belangrijkste. Zij zorgen voor de honden op straat, maar het geld om voer voor ze te kopen raakte snel op.

honden curacao
De nood is hoog | Foto: House of Animals

Dankzij jullie hulp kunnen de vrijwilligers van de stichting zich dus nu geheel richten op de verzorging van de honden, zonder zich zorgen te maken waar het geld vandaan moet komen voor brokken en medische verzorging. Zo ontzettend mooi hoe we elkaar op deze manier kunnen helpen! En ook fantastisch om te zien dat deze stichtingen samen werken. Het welzijn van de honden staat voorop. De komende tijd gaan we je graag op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

De betrokken organisaties zijn echt enorm blij met de hulp voor de honden, zo vertelt dierenarts Sjoerd de Groot in onderstaande video:

Brokken voor honden en katten

We wilden de actie stoppen omdat er voorlopig voldoende geld is om de zwerfhonden te verzorgen. Maar na overleg met Feed Friends, Stichting Dog en Rescue Paws Curaçao hebben we besloten een nieuwe actie te starten. Want er zijn op dit moment 50.000 gezinnen die onder de armoedegrens dreigen te geraken.

brokken voor honden
De dieren op Curaçao hebben onze hulp nodig! | Foto: House of Animals

Bij de rescuecenters komen voortdurend meldingen binnen van mensen die niet meer voor hun hond kunnen zorgen en het dier willen afstaan. Maar de centers zitten helemaal vol. Om te voorkomen dat deze honden op straat belanden hebben we in overleg met de organisaties besloten een nieuwe actie te starten. We gaan voer kopen voor de honden en katten van mensen die door de coronacrisis zelf niet meer voor hun dieren kunnen zorgen. Initiatiefnemer Sarah Volders, Feed Friends, Stichting Dog, Rescue Paws Curaçao en Thea Hansates slaan de handen ineen om het voer bij de families te brengen die het zo ontzettend nodig hebben. Later volgt meer over de nieuwe actie.

Dit is nu echt samen zijn we sterk voor de dieren.

Dank jullie wel!!!!!!

© 2017-2024 House of Animals - IBAN: NL65 TRIO 0198 0364 93
Volg ons!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram