Sterilisatie- en castratie-project Curaçao

Tijdens een groots opgezet sterilisatieproject zijn verschillende dierenwelzijnsorganisaties uit Curaçao en Nederland onder leiding en op initiatief van House of Animals een uniek samenwerkingsverband aangegaan. Van 13 tot 18 juni 2018 hebben tien Nederlandse dierenartsen, in samenwerking met lokale dierenartsen en hulporganisaties op Curaçao, in vijf dagen tijd maar liefst 400 honden gesteriliseerd.

Lost in Paradise: The Dogs of Curaçao

Begin dit jaar ging de Animals Today-documentaire ‘Lost in Paradise: The Dogs of Curaçao’ in première in Nederland. Een emotionele film over het leed van de vele honden op dit prachtige eiland. De veelbesproken documentaire is de aanleiding geweest voor House of Animals om dit grootschalige project op te zetten.

Het team dierenartsen stond onder leiding van dierenarts Piet Hellemans, bekend van onder andere de televisieprogramma’s Beestengeluk en Robs Grote Tuinverbouwing. De actie is een samenwerking tussen House of Animals, Stichting DOG, Dierenbescherming Curaçao, Feed Friends Foundation, Wings for Animals, Rescue Paws Curaçao Foundation en Piet Hellemans Veterinair Consultant.

Karen Soeters, oprichter van Animals Today en House of Animals, over de unieke samenwerking tijdens het sterilisatieproject:

“Het is echt zo ontzettend mooi dat we in dit project kunnen samenwerken met de dierenbeschermingsorganisaties op Curaçao. Ik ben diep onder de indruk van hoe deze mensen zich dagelijks in zetten voor de dieren. Nu is het belangrijk dat de overheid gaat participeren, want dit in combinatie met voorlichting is essentieel om de situatie van de honden op Curaçao te verbeteren.”

Lees het persoonlijk verslag het project in Karen’s blog.

Voor meer achtergrond kijk de documentaire ‘Lost in Paradise: The Dogs of Curaçao’ hieronder

Curaçao is voor velen het ultieme vakantieparadijs, met zon, zee, strand, lekker eten en gezelligheid. Maar niet ver van de boulevards en cocktailbars schuilt een sombere werkelijkheid voor talrijke honden. Ze zitten hun hele leven vast aan een ketting of touw van slechts een paar meter, midden in de zon en hitte. Ze krijgen niet of nauwelijks te eten, ze worden mishandeld of gedumpt in de mundi of op straat. In “Lost in Paradise: The Dogs of Curaçao” besluit Karen Soeters om zelf een kijkje te gaan nemen op Curaçao en uit te zoeken waar nou precies het probleem ligt op dit prachtige, tropische eiland en waar de oplossing gezocht moet worden. Ze spreekt met de verschillende dierenbeschermingsorganisaties op Curaçao en gaat mee met onder andere klachteninspecteur Gerald (Gerry) Riley, van Dierenbescherming Curaçao. Hij heeft een melding binnengekregen van twee verwaarloosde honden in een tuin. Eenmaal aangekomen op het adres doen Gerry en Karen een schokkende ontdekking…

Foto-impressie

Het sterilisatie- en castratieproject Curaçao wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren:

Sterilisatie- en castratie-project Curaçao