Over HoA Awards

Op 4 oktober 2017 werden voor het eerst de House of Animals Awards georganiseerd in de A’DAM Toren. Een groots gala waar mediaproducties die aandacht besteden aan dieren en dierenwelzijn worden beloond.

De media spelen een ongelofelijk belangrijke rol in het onder de aandacht brengen van dierenwelzijn. House of Animals wil mensen die werkzaam zijn in de mediabranche stimuleren en vooral ook belonen voor het feit dat zij dierenwelzijnsonderwerpen in hun producties verwerken, omdat wij weten dat dit een enorm effect heeft op het bewustwording met betrekking tot dierenwelzijn van de kijkers.

Karen Soeters, oprichter Animals Today en House of Animals:

“Het is een langgekoesterde droom die uitkomt sinds ik het voorrecht had in 2008 aanwezig te zijn bij de Genesis Awards in Los Angeles. Daar worden tijdens een imposant gala in Beverly Hills soortgelijke awards uitgereikt. In plaats van de eeuwige strijd van dierenwelzijnsorganisaties om hun onderwerpen op de agenda te krijgen bij de media geeft het belonen van alle keren dat media dierenwelzijn onder de aandacht brengen een enorm positieve draai aan het geheel. Daarbij is het heel fijn om dierenbeschermers die zich vaak dag en nacht inzetten voor de dieren een mooie inspiratievolle avond te bezorgen een belangrijke bijkomstigheid.”

De awards worden uitgereikt in een achttal categorieën, te weten:

1. TV/Radio: non-fictie (nieuws/actualiteiten);
2. TV/Radio: non-fictie (infotainment);
3. Film/TV: fictie;
4. Film/TV: documentaire;
5. Film/TV: kinderen/jeugd;
6. Print;
7. Web;
8. Campagnes;
9. Prijs van het Comitee of Honour;
10. Vakjuryprijs.

Hier vind je de winnaars van vorig jaar.