< terug

Sonne Copijn

Over de spreker
Blogs & Publicaties
Video's

Onderwerpen
Wie zijn ze honingbijen, hommels, wilde bijen en hoe leven ze?
Ons leven hangt samen met dat van de bijen, hoe?
Waarom bijen het moeilijk hebben en wat wij voor ze kunnen doen.
Wat organisaties kunnen leren van de organisatie en samenwerking van honingbijen.

Inzetbaarheid
Lezing/excursie/quiz/masterclass

Talen
Nederlands & Engels

Biografie
Ik ben vierde generatie imker. Twee van mijn overgrootmoeders waren imker. Toen ik geboren werd vlocht mijn vader een wieg voor mij, zoals hij zijn bijenkorven vlocht. Bovenin de wieg hing hij geen beertje, maar een honingraatje met bloemen eromheen. Ik ben dus in de wieg gelegd als bijenkoningin.

In het dagelijks leven ben ik imker, trainer, verteller en activiste. Als imker kijk en leer ik. Als trainer bied ik je de basis om kennis en ervaring op te doen. Als verteller neem ik je mee in het leven van de bijen. En als activiste sta ik op de bres voor de insecten en zorg voor het broodnodige voedsel in bijenoases voor bijen, hommels en vlinders, die ook voor vele andere dieren van groot belang zijn.

Ik nodig je uit aan te haken en door de ogen van de bijen te kijken. Dan gaat er een wereld voor je open; je kijkt anders, je ruikt anders en beleeft de seizoenen intenser. Je ziet hoe onze directe omgeving, landbouw, economie en klimaat gespiegeld worden in leven en dood van de bijenvolken. Je gaat van ze houden, voor ze zorgen en een omgeving creëren die niet groen is, maar bloemrijk.

© 2017-2023 House of Animals - IBAN: NL65 TRIO 0198 0364 93
Volg ons!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram