< terug

Laurens de Groot

Over de spreker
Blogs & Publicaties
Video's

Onderwerpen
Natuurbescherming, technologie, sociaal ondernemen en anti-stroperij

Inzetbaarheid
Keynote speaker/consultancy/workshops

Talen
Nederlands, Engels

Biografie
Laurens de Groot is een Nederlandse natuurbeschermer, ondernemer en auteur. Hij werkte mee aan campagnes op zeven continenten. Zo voerde onder meer actie tegen illegale walvisvaart in Antarctica waarbij zijn schip verwoest werd en ging hij in Afrika achter neushoornstropers aan met geavanceerde technologie.

Laurens combineert steevast ondernemen met de drive om de wereld een stukje beter te maken. Vooral de inzet van technologie voor natuurbescherming fascineert hem. Met zijn dronebedrijf Skycap won hij de Next Entrepreneur Award en werd hij meerdere malen genomineerd voor de Future for Nature Award. Dit bedrijf werd in 2016 overgenomen waarna Laurens verder ging met Smart Parks.

Smart Parks zet sensortechnologie in om park management in wildparken te verbeteren. In 2017 won hij hiermee de WNF Human-Wildlife Tech Challenge en ontving hij in 2018 het Tech for Global Good Laureaat van het Techmuseum in Silicon Valley.

Over zijn strijd tegen de walvisvaarders schreef Laurens het boek ‘Jacht op de Jagers’, dat later in het Engels verscheen als ‘Hunting the Hunters’.

Laurens werkte mee aan verschillende TV-programma’s van Discovery Channel, zoals Whale Wars (2008-2010), Seal Wars (2011), Ivory Wars (2014) en Wildlife Conservation (2016).

© 2017-2023 House of Animals - IBAN: NL65 TRIO 0198 0364 93
Volg ons!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram