Dierzaam ondernemen

Dierzaam ondernemen

De woorden dieren en duurzaamheid worden niet vaak in één zin genoemd. Dit is mede te wijten aan het feit dat het duurzaamheidsdebat de afgelopen jaren door industrie en overheden is gekaapt. Hun visie op duurzame ontwikkeling is steevast ondergeschikt aan economische groei met helaas weinig aandacht voor dierenwelzijn. House of Animals wil daar verandering in brengen door bedrijven en organisaties te begeleiden richting ‘dierzame onderneming’, oftewel een organisatie waarin onze relatie met dieren en milieu centraal staat om dierenwelzijn en biodiversiteit te bevorderen. Goed voor dieren, goed voor onze planeet en goed voor het versterken van je employer brand.

EMPLOYER BRANDING

De millennials worden ouder en nu komt generatie Z in beeld op de arbeidsmarkt. Deze jonge generatie maakt zich niet alleen zorgen om het milieu en klimaatverandering, maar houdt zich ook in grote mate bezig met dierenwelzijn. Dit blijkt alleen al uit het feit dat millennials en de generatie-x samen de grootste groep vegetariërs en veganisten vormen. Zij willen dan ook het liefst aan de slag bij een bedrijf of maatschappelijk betrokken organisatie die aandacht besteedt aan thema’s die voor hen zo belangrijk zijn. Door aan je huidige en toekomstige medewerkers te laten zien dat jouw organisatie dierenwelzijn belangrijk vindt en daaraan wil bijdragen, kun je nieuw talent aantrekken en bestaand talenten langer aan je binden.

WORD DIERZAAM

Bij ‘dierzaam ondernemen’ kun je denken aan het sponsoren van een passende organisatie of activiteit die zich inzet voor dierenwelzijn. Of je kunt dierenwelzijn op een meer intrinsieke manier binnen je organisatie implementeren. In dat geval maakt jouw afdeling of organisatie een transformatie naar ‘dierzame onderneming’. Grote kans echter dat jouw organisatie helemaal niets met dieren doet, maar dat hoeft ook niet. Elke onderneming (groot of klein) kan op een passende manier bijdragen aan dierenwelzijn.

CONTACT

Wil je weten hoe jouw organisatie kan bijdragen aan dierenwelzijn en/of dierzaam kan worden in denken en doen? Wij helpen je verder! Neem gerust eens contact met ons op, dan denken we graag met je mee. Voor vragen kun je terecht bij Helma van de Vondvoort via h.vandevondevoort@houseofanimals.nl.

© 2017-2023 House of Animals - IBAN: NL65 TRIO 0198 0364 93
Volg ons!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram